Drone - «Θάνατος»: Το νέο ρωσικό drone - καμικάζι αυτοκτονίας Privet-82, πέρασε τις δοκιμές και αναλαμβάνει δράση στην Ουκρανία


Το νέο drone – καμικάζι Privet 82 αναμένεται να ρίξουν άμεσα στις στρατιωτικές συγκρούσεις στην Ουκρανία οι Ρώσοι, καθώς όπως αναφέρεται, πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές στο πεδίο μάχης.

Το νέο drone – καμικάζι που είναι εξοπλισμένο με κεφαλή δοκιμάστηκε από διάφορες στρατιωτικές μονάδες στο έδαφος των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το νέο drone που κατασκευάστηκε από την εταιρεία «Oko», ελέγχθηκε για την εμβέλεια της πτήσης του, για τις ραδιοεπικοινωνίες του καθώς και για τις δυνατότητες του να ξεπεράσει τα αντίπαλα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Επισημαίνεται πως το νέο drone επιδείχθηκε σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες των ρωσικών δυνάμεων, όπως στους «Cascade», «Vostok», «Wagner» καθώς και στην Εθνική Φρουρά.



Εξοπλίζονται με κεφαλές

Η κατασκευαστική επισημαίνει ότι πλέον «γίνονται εργασίες για τον εξοπλισμό των drones με κεφαλές» και ότι «προετοιμάζονται για την πρώτη πολεμική χρήση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες».

Όπως επισημαίνεται, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12 drones Privet 82 στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Χαρακτηριστικά

Τα εν λόγω drone έχουν αυτονομία έως 30 χιλιόμετρα (κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να αναπτυχθεί στη γραμμή επαφής), κινούνται με ταχύτητα της τάξης των 140 χιλιομέτρων/ώρα και μπορούν να μεταφέρουν ωφέλιμο φορτίο έως 5,5 κιλά.

Ήδη πάντως οι ειδικοί επεξεργάζονται τροποποιήσεις στο drone έτσι ώστε αυτό να αποκτήσει και χαρακτηριστικά αναγνώρισης.

Όπως αναφέρεται, η αναγνωριστική έκδοση του drone θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης που θα μπορεί να φτάσει έως και τη μιάμιση ώρα πτήσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη