Ιταλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε λαθρομετανάστες σε συνοριακή με την Γαλλία πόλη μετά από δολοφονία


Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες για τους κατοίκους μιας πόλης στην Ιταλία, αναγκάζοντας τον Δήμαρχο της να λάβει μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας για λαθρομετανάστες στο κέντρο.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι μιας ιταλικής πόλης στα σύνορα με τη Γαλλία ανησυχούν όλο και περισσότερο για την ασφάλειά τους εν μέσω της αύξησης της εγκληματικότητας, η οποία έγινε πρωτοσέλιδο το Σάββατο μετά από καυγά μεταξύ δύο λάθρομεταναστών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Νιγηριανού υπηκόου.

Η Ventimiglia, που βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία μόλις 7 χιλιόμετρα από τα γαλλικά σύνορα, έχει γίνει hotspot για τους μετανάστες που ταξιδεύουν από τις νότιες ακτές της Ιταλίας προς τη βορειοδυτική Ευρώπη και η απογοήτευση των ντόπιων για τον αυξανόμενο πληθυσμό των μεταναστών αυξάνεται.

“Ένα πρώτο νέο μέτρο, που αποφασίστηκε σήμερα, είναι η περαιτέρω αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων, ακριβώς στο σταθμό και στις πιο επικίνδυνες περιοχές της πόλης”, δήλωσε ο Di Muro στους κατοίκους.

Ο δήμαρχος αποκάλυψε την πρόθεσή του να επιταχύνει την επέκταση του κέντρου για μετανάστες στην πόλη, με τους  νεοαφιχθέντες να υπόκεινται σε απαγόρευση κυκλοφορίας στην υπόλοιπη πόλη.

“Οι πύλες κλείνουν στις 7.30 μ.μ., επιτρέποντας στους μετανάστες να μένουν μέσα και στους κατοίκους της Ventimiglia να μην έχουν σπασμένες πόρτες ή παράνομες καταστάσεις”, δήλωσε ο Di Muro. “Έχουμε υπομείνει πάρα πολλά, είναι καιρός να πούμε “αρκετά””, πρόσθεσε. Κάτι που θυμίζει έντονα το τι συμβαίνει στις ακριτικές περιοχές και της Ελλάδας. Εκεί όμως η κατάσταση λαμβάνει χώρες σε σημείο εξόδου από την χώρα. Λέτε να το δούμε και στην χώρα μας;

Κάτοικοι και καταστηματάρχες δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς στην πόλη και ότι ο αριθμός των νέων αφίξεων έχει βλάψει την ασφάλεια και το εμπόριο.

“Η εργασία εδώ έχει γίνει αδύνατη”, δήλωσε στο Ansa ένας ιδιοκτήτης μπαρ στην Piazza Battisti, κοντά στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία.

“Αν συνεχιστεί έτσι, δεν θα μπορούμε να φύγουμε από το σπίτι μας”, πρόσθεσε ένας άλλος κάτοικος.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη