Θλίψη: Απειλεί με παραίτηση ο Πατέλης – Γάμοι ομοφυλοφίλων: Δεύτερες σκέψεις από το Μαξίμου


Η διαπίστωση από το επιτελείο του Μαξίμου, ότι αν θεσμοθετηθούν οι «γάμοι ομοφυλοφίλων» θα δημιουργηθεί σοβαρότατο ρήγμα στο κυβερνών κόμμα, οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις την κυβέρνηση, η οποία προβληματίζεται για το αν θα έπρεπε να φέρει το νομοσχέδιο στη βουλή πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπως έχει διαρρεύσει.

Σύμφωνα με νέες διαρροές, ειδικά μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση Σαμαρά, Βορίδη και Πλεύρη κατά του νομοσχεδίου, ο αριθμός των βουλευτών που προβληματίζονται για το νομοσχέδιο αγγίζει τους 100 – μιλάμε ουσιαστικά για τα δύο τρίτα της κοινοβουλευτικής ομάδος. Από αυτούς, πενήντα περίπου εμφανίζονται κάθετοι και απειλούν να καταψηφίσουν το «γάμο ομοφυλοφίλων» και την «υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια», αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, με τους υπολοίπους να σκέφτονται να απόσχουν από την ψηφοφορία.

Αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, διαπιστώθηκαν από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μπρατάκο, τον Γραμματέα της Κ.Ο Στ. Καλαφάτη και τη νέα Γραμματέα κ. Συρεγγέλα, στους οποίους ανέθεσε ο πρωθυπουργός να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις ενός εκάστου ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πληροφορία ότι ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, στον οποίον είχε ανατεθεί το προηγούμενο διάστημα να προσεγγίσει και να πείσει τους σκληρούς πολέμιους του νομοσχεδίου, απειλεί με παραίτηση σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός βάλει το νομοσχέδιο στο συρτάρι και δεν το φέρει πριν τα Χριστούγεννα προς ψήφιση. Θλίψη!

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη