Σε απόγνωση ο Zelensky, ενώ απέτυχε, ονειρεύεται νέα επίθεση το 2024 - CIA: Θα τον σκοτώσουν οι στρατηγοί του - Κόπωση ΝΑΤΟ


Phil Giraldi (Πρώην CIA): Οι ΗΠΑ κατανόησαν ότι ηττήθηκαν στην Ουκρανία, δεν μπορούν να κερδίσουν την Ρωσία - Responsible Statecraft: Η αρχή του τέλους – Ο Zelensky θα αναγκαστεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ρωσία.

Μετά την παταγώδη αποτυχία την αντεπίθεσης των Ουκρανών πάλεψαν επί 5 μήνες να καταλάβουν 18 χωριά μιλούσαν για προέλαση 30 χιλιομέτρων την ημέρα και τελικά προέλασαν 20 χιλιόμετρα σε 150 ημέρες… και έχασαν και 100.000 στρατιώτες τους πιο επίλεκτούς… ο Zelensky φαντασιώνεται νέα αντεπίθεση το 2024.
Οι αμερικανοί πάντως έχουν συνειδητοποιήσει ότι ηττήθηκαν στην Ουκρανία και αναζητούν τρόπο διεξόδου από το Ουκρανικό αδιέξοδο…
Το ΝΑΤΟ πάντως έχει τρομάξει με τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα δηλώνοντας μάλιστα ότι ορισμένα ρωσικά είναι καλύτερα από τα δυτικά οπλικά συστήματα…
Εξάλλου η Βορειοατλαντική Συμμαχία δηλώνει αδυναμία και κόπωση να ενισχύσει την Ουκρανία με τα όπλα που ζητεί το καθεστώς Zelensky.
Εν τω μεταξύ το Lancet ανακηρύχθηκε το πιο φονικό οπλικό σύστημα της Ρωσίας…

Ritter (CIA):Τον Zelensky θα τον σκοτώσουν οι στρατηγοί του

ADVERTISEMENT

Τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky θα τον σκοτώσουν οι δικοί του στρατηγοί υποστήριξε ο πρώην αξιωματικός της CIA, Scott Ritter, ο οποίος εκτίμησε πως ένα άσχημο τέλος περιμένει τον Ουκρανό πρόεδρο.

«Είμαστε σε εκείνο το σημείο όπου κάποια στιγμή, μια ομάδα στρατηγών θα ξεσηκωθεί και τα πάντα θα τελειώσουν άσχημα.
Θυμηθείτε τον Nicolae Caeusescu και τι συνέβη σε αυτόν στη Ρουμανία.
Θα στήσουν μια δίκη – παρωδία, θα πουν ότι τον βρήκαν ένοχο για όλα τα εγκλήματα και μετά θα τον πυροβολήσουν.
Μπαμ…, και τέλος.
Είναι πιθανό να μην προηγηθεί καν δίκη» υποστήριξε μιλώντας στον Αμερικάνο δημοσιογράφο Garland Nixon, ο Ritter.
Όπως είπε ο Ritter, οι σχέσεις του Zelensky με τη στρατιωτική ηγεσία πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, κάτι που άλλωστε φαίνεται από τις διαφωνίες του με τον επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Valery Zaluzhny.
«Σύντομα ο στρατός θα σκοτώσει τον Ουκρανό πρόεδρο» υποστήριξε ο Ritter.
«Στο τέλος, αυτή είναι η Ουκρανία.
Μπορεί απλά να βγει από το αυτοκίνητο του και κάποιος να τον πυροβολήσει μερικές φορές στο κεφάλι.
Αυτό θα είναι το τέλος του Zelensky.
Το πιο λογικό βήμα που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή, είναι να φύγει από την χώρα» ανέφερε ο Ritter.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας) στο Reuters: Ο στρατός πρέπει να ετοιμάσει νέα αντεπίθεση το 2024

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να κάνουν νέες επιθετικές προσπάθειες το 2023 και το 2024, μετέδωσε το Reuters.
«Έχουμε ένα σχέδιο.
Έχουμε πολύ συγκεκριμένες πόλεις, πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις στις οποίες πηγαίνουμε» τόνισε ο Zelensky.
Την ίδια στιγμή, ο Zelensky αναγνώρισε την «αργή πρόοδο της αντεπίθεσης», κατηγορώντας για την αποτυχία την Δύση, η οποία, κατά τη γνώμη του, δεν μετέφερε αρκετά όπλα στην Ουκρανία έγκαιρα.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν σε διάφορες κατευθύνσεις για πέμπτο μήνα, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που είναι εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με εξοπλισμό της Δύσης.
Έχοντας χάσει πάνω από 90.000 στρατιώτες και 557 άρματα μάχης και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα η Ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε.
Μάλιστα σε άρθρο του για το περιοδικό Economist, ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.

Zelensky: Φοβόμαστε την στάση ορισμένων Ρεπουμπλικάνων – Η Ουκρανία θα παλεύει και χωρίς τους αμερικανούς

Οι θέσεις ορισμένων μελών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ τρομάζουν τους Ουκρανούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη στο συνέδριο Reuters Next στη Νέα Υόρκη.
«Ορισμένες από τις ψήφους των Ρεπουμπλικάνων είναι πραγματικά επικίνδυνες αυτή τη στιγμή.
Φυσικά, ο λαός μας φοβάται τέτοιες ψήφους» τόνισε.
Ο Zelensky απευθυνόμενος στους Αμερικανούς σημείωσε ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να «παλεύει χωρίς εσάς τους αμερικανούς» εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλάξουν τη θέση τους στην εξωτερική πολιτική.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.
Σύμφωνα με το NBC, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν ήδη με την Ουκρανία τις πιθανές συνέπειες των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία , συμπεριλαμβανομένων των γενικών περιγραμμάτων του τι μπορεί να πρέπει να εγκαταλείψει η Ουκρανία για να καταλήξει σε συμφωνία.
Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξοδέψει το 96% όλων των κονδυλίων που διατέθηκαν για την υποστήριξη της Ουκρανίας από την αρχή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης.

Soskin (Ουκρανία): Δεν υπάρχει κανείς να πολεμήσει, δεν υπάρχει κανείς να κρατήσει το μέτωπο

Πολύ δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση στο στρατιωτικό μέτωπο για την Ουκρανία ο Oleg Soskin, σύμβουλος του πρώην Ουκρανού προέδρου, Leonid Kuchma, αναφέροντας πως πλέον δεν υπάρχει κανείς Ουκρανός για να πολεμήσει.
«Η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολη.
Δεν είναι πλέον δυνατό να το κρύψουμε.
Υπάρχουν συνεχείς αναφορές ότι δεν υπάρχει άλλο ανθρώπινο δυναμικό.
Δεν υπάρχει κανείς να κρατήσει το μέτωπο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Soskin, τονίζοντας ότι η Ουκρανία έχασε την ευκαιρία να προχωρήσει πιο βαθιά, πέρα από την πρώτη γραμμή του πολέμου.
«Ο ουκρανικός στρατός ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την έλλειψη ανθρώπων στις τάξεις του.
Οι Ουκρανοί δεν θέλουν πια να πάνε στον πόλεμο» είπε ο Soskin, διευκρινίζοντας: «βασικά δεν υπάρχει κανείς να πολεμήσει στο μέτωπο, δεν υπάρχει κανείς να επιτεθεί».

Putin: Η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία είναι ο θρίαμβος της Δικαιοσύνης

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ευχαρίστησε την ηγεσία και το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών για το θάρρος και τον ηρωισμό που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
O Ρώσος ηγέτης χαρακτήρισε τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ως τον θρίαμβο της Δικαιοσύνης.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία και τους αξιωματικούς του υπουργείου Εσωτερικών, το πολιτικό προσωπικό για τη σπουδαία δουλειά, για το θάρρος και τον ηρωισμό που επέδειξαν κατά την ειδική επιχείρηση. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να επιλύετε επαγγελματικά και υπεύθυνα τα καθήκοντα που σας έχουν ανατεθεί», είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους με αφορμή την Ημέρα του Αξιωματικού Εσωτερικών Υποθέσεων, που γιορτάζεται στις 10 Νοεμβρίου.

Medvedev κατά Zelensky: Η Ουκρανία στέλνει ανεκπαίδευτους πολίτες στην πρώτη γραμμή του μετώπου

Η Ουκρανία στέλνει ανεκπαίδευτους πολίτες στην πρώτη γραμμή των στρατιωτικών επιχειρήσεων που έχουν αποσπαστεί από την κανονική τους ζωή και τους έχουν δώσει αυτόματα όπλα, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev κατά την επίσκεψή του στο εκπαιδευτικό κέντρο Alabino κοντά στη Μόσχα.
«Ο εχθρός στέλνει τώρα άχρηστους νεοσύλλεκτους στην πρώτη γραμμή.
Τους έδωσαν αυτόματα όπλα και τους είπαν να προχωρήσουν.
Είναι σαφές σε τι οδήγησε αυτό» επεσήμανε.

Πάνω από 410.000 οπλίτες υπέγραψαν σύμβαση με τον ρωσικό στρατό το 2023

Περίπου 410.000 οπλίτες έχουν εγγραφεί για να υπηρετήσουν στον ρωσικό στρατό από την 1η Ιανουαρίου 2023, όπως έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
«Περίπου 410.000 άτομα έχουν συνάψει σύμβαση από την 1η Ιανουαρίου του 2023.
Αυτό το έργο - για την προσέλκυση συμβασιούχων στρατιωτικών - θα συνεχιστεί το επόμενο έτος.
Αυτή είναι η απόφαση του προέδρου (Putin)», είπε ο Medvedev.
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, η προσέλκυση στρατιωτικών προχωρά αρκετά καλά.
«Δεν βλέπουμε καμία εκροή.
Το αντίθετο, βλέπουμε μάλλον αύξηση του αριθμού εκείνων που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την Πατρίδα τους, τη χώρα μας», είπε.

Ομολογία ήττας ΝΑΤΟ: Δεν έχουμε να στείλουμε τα όπλα που χρειάζεται η Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ δεν έχει αρκετή παραγωγική ικανότητα για την Ουκρανία, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της συμμαχίας Mircea Geoana κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, όπου συμμετείχε στο forum του Βουκουρεστίου.
«Δεν έχουμε ακόμη επαρκή παραγωγική ικανότητα για να βοηθήσουμε την Ουκρανία με όπλα στον όγκο και με τον ρυθμό που μας ζητείται», είπε.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία κούραση των συμμάχων χωρών από τις προσπάθειες στήριξης του Κιέβου, όπως μεταδίδει το Ria Novosti.

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Θα ζήσουμε τον χειρότερο χειμώνα της ιστορίας

Οι Ουκρανοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τον «χειρότερο χειμώνα» στην ιστορία λόγω προβλημάτων με την προστασία των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής εν μέσω έλλειψης συστημάτων αεράμυνας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί Ουκρανοί αγοράζουν ήδη κεριά και καυσόξυλα αναμένοντας πιθανές διακοπές ρεύματος.
Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να προστατεύσουν θερμοηλεκτρικούς σταθμούς που έγιναν στόχοι ρωσικών πυραύλων και drones τον περασμένο χειμώνα.
Ωστόσο, λόγω της έλλειψης συστημάτων αεράμυνας, αυτό το έργο θα αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί στο πλαίσιο της έλλειψης συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία.

Ενεργειακή κατάρρευση στην Ουκρανία τον χειμώνα

Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι το εθνικό ενεργειακό σύστημα μπορεί να καταρρεύσει ακόμη και χωρίς ρωσικές αεροπορικές επιδρομές τον χειμώνα 2024.
Ο Alexander Kharchenko, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας της Ενεργειακής Βιομηχανίας του Κιέβου, πιστεύει ότι οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόζουν τακτές διακοπές ρεύματος για τουλάχιστον μία έως δύο ώρες την ημέρα, εάν οι θερμοκρασίες του χειμώνα πέφτουν κάτω από τους - 10 βαθμούς Κελσίου.
«Δεν μπορώ καν να προβλέψω το μέγεθος των διακοπών σε περίπτωση αεροπορικών επιδρομών», σημείωσε.
Ωστόσο, το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας αρνείται επίσημα την πιθανότητα ενός «καταστροφικού σεναρίου».
Οι πυρηνικοί σταθμοί θα εξασφαλίσουν σταθερές προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κατάφεραν να κανονίσουν προμήθειες πυρηνικών καυσίμων από δυτικές χώρες, δήλωσαν εκπρόσωποι του υπουργείου.

Fox News: Διπλωματικά προβλήματα στον Zelensky, εάν ακυρώσει τις εκλογές του 2024

Εάν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky αποφασίσει να ακυρώσει τις προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο του 2024 προγραμματισμένες εκλογές, αυτό θα αποτελέσει παραβίαση των δημοκρατικών αρχών και θα του δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις του με τη Δύση, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο Fox News.
«Η καθυστέρηση των εκλογών θα μπορούσε να δημιουργήσει διπλωματικά προβλήματα στον Zelensky, δεδομένου ότι η αμερικανική και διεθνής υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπεράσπιση των δημοκρατικών ιδεωδών» αναφέρει το Fox News.
Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Zelensky υποστήριξε ότι είναι άκαιρη η συζήτηση αυτή τη στιγμή η διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2024.

Daniel Davis (ΗΠΑ): Αδύνατο να συνεχίσουν να πολεμούν οι Ουκρανοί λόγω της σύγκρουσης Zelensky – Zaluzhny

Την εκτίμηση πως η σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky και του επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Valery Zaluzhny θα καταστήσει αδύνατο για τον ουκρανικό στρατό να συνεχίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας διατυπώνει ο απόστρατος Αμερικάνος αντισυγματάρχης, Daniel Davis.
«Οι New York Times μίλησαν για ανοιχτή σύγκρουση και διαφωνίες μεταξύ του Zelensky και του στρατηγού του Zaluzhny.
Εάν υπάρχει διαίρεση μεταξύ της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας, αυτό αποτελεί πάντα ένα κακό σημάδι.
Σε μια τέτοια κατάσταση, θα είναι δύσκολο για τους Ουκρανούς να συνεχίσουν τις εχθροπραξίες» τόνισε ο Davis, αναφέροντας πως αν κοιτάξετε τα δεδομένα για την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, τότε γίνεται σαφές γιατί η Ουκρανία βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Phil Giraldi (Πρώην CIA): Οι ΗΠΑ κατανόησαν ότι ηττήθηκαν στην Ουκρανία, δεν μπορούν να κερδίσουν την Ρωσία

Οι ΗΠΑ τελικά συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία και συνειδητοποίησαν ότι ο πρόεδρος αυτής της χώρας, ο Zelensky, είχε αποτύχει στο ρόλο του ως «υπερασπιστής της ελευθερίας», δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών της CIA, Phil Giraldi.
«Με κάποιο θαύμα, κάτι διείσδυσε στα μυαλά των αμερικανών πολιτικών και συνειδητοποίησαν ότι δεν θα κέρδιζαν αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Giraldi, η Ουάσιγκτον έχει αρχίσει να πιέζει την Ουκρανία να βρει «εναλλακτικές λύσεις» αντί να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Ο Phil Giraldi πρότεινε ότι πρέπει να αναμένονται «αλλαγές» τους επόμενους δύο μήνες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της έντασης των μαχών.
Ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών επέστησε την προσοχή στην ψυχρή υποδοχή που είχε ο Zelensky κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πλέον ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δεν ταίριαζε στον ρόλο του «υπερασπιστή της ελευθερίας» που του ανατέθηκε στην Ουάσιγκτον.
Ο Phil Giraldi τόνισε ότι αποκαλούν τον Zelensky ως το «κέντρο διαφθοράς» στην Ουκρανία.
«Στο τέλος, ο Zelensky είναι κωμικός, ηθοποιός.
Απέχει πολύ από το να είναι πολιτικός με κύρος και νομίζω ότι τώρα αυτό έχει φτάσει ακόμη και σε μέλη του Κογκρέσου, που συνήθως είναι προσεκτικά στις δηλώσεις τους», κατέληξε ο Phil Giraldi.

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, εξέλιξη που θα είναι ιστορικής σημασίας.
Η συμπεριφορά της Ουάσιγκτον μπορεί να αναγκάσει τη Μόσχα να υποβαθμίσει τις διπλωματικές σχέσεις ή ακόμη και να τις διακόψει, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.
«Πραγματικά περνάμε μια οξεία κρίση στις σχέσεις, σαν την οποία δεν έχουμε ξαναδεί. Πρέπει να αξιολογήσουμε προσεκτικά τα επόμενα βήματα για να αποτρέψουμε περαιτέρω κλιμάκωση», σημείωσε ο Ryabkov.
«Η ηγεσία μας ενθαρρύνει το υπουργείο Εξωτερικών και άλλες ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες να ενεργήσουμε με αυτόν τον τρόπο, από το οποίο καθοδηγούμαστε.
Ωστόσο, είδαμε τους Αμερικανούς να κάνουν μια σειρά από ανεύθυνα και προκλητικά βήματα όσον αφορά την Ουκρανία, και όχι μόνο εκεί», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης σε συνέντευξή του στο RTVI.
«Γι' αυτό, αν δούμε το παρόν μοντέλο συμπεριφοράς της Ουάσιγκτον από αυτή την οπτική γωνία, δεν αποκλείω τίποτα», συνέχισε.

Η Ρωσία αποχωρεί από τη συμφωνία με την Ιαπωνία για τη μείωση των πυρηνικών όπλων

Η Μόσχα τερματίζει τη συμφωνία συνεργασίας με την ιαπωνική κυβέρνηση με σκοπό για τη μείωση του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας εξαιτίας της απροκάλυπτα αντιρωσικής στάσης από το Τόκιο.
«Τερματίζεται η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης της Ιαπωνίας σχετικά με τη συνεργασία για την υποβοήθηση της μείωσης της καταστροφής πυρηνικών όπλων στη Ρωσική Ομοσπονδία και τη σύσταση της Επιτροπής Συνεργασίας για το σκοπό αυτό, που υπογράφηκε στο Τόκιο στις 13 Οκτωβρίου, 1993», αναφέρεται στο διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έλαβε εντολή να ενημερώσει την ιαπωνική πλευρά για την απόφαση.
Στόχος της συμφωνίας ήταν να βοηθήσει στην ασφαλή εξάλειψη των πυρηνικών όπλων που η Μόσχα επρόκειτο να μειώσει βάσει διμερών ή πολυμερών συνθηκών, καθώς και με τις δικές της μονομερείς αποφάσεις.
Για το σκοπό αυτό συστάθηκε ειδική επιτροπή - στο πλαίσιο της η Μόσχα και το Τόκιο προσδιόρισαν τομείς προτεραιότητας για μια τέτοια συνεργασία, αντάλλαξαν πληροφορίες και αποτελέσματα έρευνας, καθώς και ανέπτυξαν ειδικά προγράμματα συνεργασίας.

Τ. Shaffer (πρώην CIA): Ο Ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει νέα επίθεση μεγάλης κλίμακας έχει διαλυθεί

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απίθανο να μπορέσουν να οργανώσουν ξανά μια επιθετική επιχείρηση, δήλωσε ο Τ. Shaffer πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ,.
«Ο Zelensky είναι σε απόγνωση.
Τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιθετικές ενέργειες.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό πληροφοριών, από την αρχή ήταν προφανές ότι η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα ήταν επιτυχής, όπως είπαν διάφοροι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία και μπορούν να αρχίσουν να προχωρούν συστηματικά.
Ο πρόεδρος Zelensky πληροφορείται επίσημα από το στράτευμα ότι η επίθεση από τον ουκρανικό στρατό απέτυχε.
Επιπλέον, ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι αυτό απέδειξε επίσης την αναποτελεσματικότητα της δυτικής βοήθειας.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye για πέμπτο μήνα, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που έχουν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ και είναι οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό αλλά η αντεπίθεση απέτυχε.

Sergei Krivonos (Στρατηγός ε.α. Ουκρανίας): Η απόλυση του διοικητή ειδικών επιχειρήσεων χαστούκι του Zelensky στον Zaluzhny

Το διάταγμα του Zelensky για την απόλυση του διοικητή των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Viktor Horenko, ήταν ένα πλήγμα για τον Ανώτατο Διοικητή Valeriy Zaluzhny, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός του ουκρανικού στρατού Sergei Krivonos.
«Από την άποψή μου, αυτό που είδαμε τώρα είναι ασέβεια, πρώτα απ' όλα, προς τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων εκ μέρους εκείνων που πήραν αυτή την απόφαση, ασέβεια προς τον αρχιστράτηγο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. παρουσιάστηκε ως ένα τετελεσμένο γεγονός.
Αυτό είναι ένα χαστούκι από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας στον αρχιστράτηγο της Ουκρανίας».
Σύμφωνα με τον Sergei Krivonos και με βάση την στρατιωτική ιεραρχία, ο στρατηγός Viktor Horenko ήταν υπό τις διαταγές του Valeriy Zaluzhny, επομένως θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για αυτήν την απόφαση.
Στις αρχές Νοεμβρίου, η Ουκρανική κυβέρνηση με διάταγμα, απέλυσε τον Viktor Horenko, ο οποίος με τη σειρά του είπε ότι ο αρχιστράτηγος έπρεπε να του είχε κάνει αντίστοιχη παράσταση, αλλά αυτό δεν συνέβη.
Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι διαφωνίες μεταξύ του Προέδρου της Ουκρανίας και του Ανώτατου Διοικητή του Ουκρανικού στρατού Valeriy Zaluzhny.
Πρόσφατα σε άρθρο για τον Economist, ο Zaluzhny είπε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν φτάσει σε αδιέξοδο - «πιθανότατα, δεν θα υπάρξει καμιά ουσιαστική και όμορφη νίκη».
Παραδέχτηκε επίσης ότι απέτυχε να επιδείξει τον εντυπωσιακό ρυθμό προέλασης των στρατευμάτων που περίμενε η Δύση από αυτόν σύμφωνα με στρατιωτικά εγχειρίδια του ΝΑΤΟ.
Ο Zelensky, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη θέση του αρχιστράτηγου Valeriy Zaluzhny, σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται για αδιέξοδο».
Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Igor Zhovkva, τόνισε ότι ο Zaluzhny δεν έπρεπε να έχει πει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση των πραγμάτων στο μέτωπο.

Kim Dotcom (Γερμανός επιχειρηματίας): Η Δύση μελετάει σενάρια για το πώς θα απομακρύνει τον Zelensky από την ηγεσία

Στη Δύση, συζητούν την απομάκρυνση του Ουκρανού προέδρου Zelensky από την εξουσία, κάτι που θα επιτρέψει την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, τόνισε ο γερμανο-φινλανδός επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρείας φιλοξενίας αρχείων Megaupload, Kim Dotcom.
«Η συζήτηση για την εξουσία έχει ξεκινήσει αλλά τόσο ο Biden όσο και ο Zelensky δεν θα είναι στην εξουσία…
Ο Biden δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρική κούρσα τον Νοέμβριο 2024 ή εάν είναι θα χάσει και ο Zelensky θα παραιτηθεί εντός τριών μηνών
Επίσης θα τελειώσει και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Κατά τη γνώμη του Kim Dotcom, οι αλλαγές στην εξουσία δημιουργούν συνθήκες για «σοβαρές διαπραγματεύσεις» με τη Ρωσία.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.

Φθορά και στους μεγιστάνες - Στην Ουκρανία έχουν μείνει μόνο 2 δισεκατομμυριούχοι

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων δολαρίων στην Ουκρανία μειώθηκε κατά τη διάρκεια του 2023 από 9 σε 2 ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε ο επικεφαλής της εταιρείας συμμετοχών SCM Rinat Akhmetov, αναφέρει η ουκρανική έκδοση Strana επικαλούμενη δημοσίευμα της New Voice.
«Έχουν απομείνει μόνο δύο δισεκατομμυριούχοι στην Ουκρανία ενώ πέρυσι ήταν εννέα.
Δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν κατάσταση με μόνο δύο δισεκατομμυριούχους από το 2006 οπότε και άρχισε να δημοσιεύεται στη χώρα η λίστα με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες», αναφέρει το δημοσίευμα.
Στην πρώτη θέση είναι ο Rinat Akhmetov (SCM ) με περιουσία 6,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων – σε σύγκριση με το 2022, μειωμένη κατά 43%», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Διευκρινίζεται ότι τη δεύτερη θέση στην κατάταξη καταλαμβάνει ο Victor Pinchuk (EastOne Group) με περιουσία 1,72 δισ. δολάρια -μειωμένη κατά 34% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Petro και Alexey Poroshenko (εταιρεία Roshen) με 954 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή μειωμένη κατά 37% σε σύγκριση με το 2022.
Να σημειωθεί ότι ο Petro Poroshenko είχε διατελέσει πρόεδρος της Ουκρανίας από το 2014 έως το 2019, όταν και τον διαδέχθηκε ο Zelensky.


Η Γερμανία στέλνει μία ταξιαρχία στη Λιθουανία

Η Γερμανία στέλνει στρατό στη Λιθουανία, 82 χρόνια μετά την εισβολή στην ΕΣΣΔ στο πλαίσιο της επιχείρησης Barbarossa και την είσοδο ναζιστικών στρατευμάτων στη χώρα αυτή της Βαλτικής.
Η Γερμανία ανταποκρίνεται στη μεταβαλλόμενη κατάσταση ασφαλείας με τη «μακροπρόθεσμη ανάπτυξη» στρατιωτικής ταξιαρχίας στη Λιθουανία, ανακοίνωσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.
Ο Scholz επεσήμανε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία έχει αλλάξει τα δεδομένα ασφαλείας.
«Η μόνιμη απάντηση σε αυτή τη νέα πρόκληση είναι να ενισχύσουμε τις κοινές μας αμυντικές και αποτρεπτικές ικανότητες», είπε ο Scholz σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στο Βερολίνο.
«Είμαι ευγνώμων στη Bundeswehr (τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις) που ανταποκρίθηκε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο γρήγορα.
Υπερβαίνουμε τις συνήθεις πρακτικές με τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη μίας ταξιαρχίας στη Λιθουανία ή μεγαλύτερων στρατιωτικών σχηματισμών που θα είναι σε κατάσταση συναγερμού στο μέλλον», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος.
Ο Scholz σημείωσε επίσης ότι η Bundeswehr χρειάζεται οικονομικούς πόρους.
Διαβεβαίωσε ότι τα επόμενα χρόνια, όπως είχε προαναγγελθεί, η Γερμανία θα πετύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανήσει το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα.
Στις 8 Νοεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας Arvydas Anusauskas είπε στους δημοσιογράφους ότι ο αριθμός των στρατευμάτων της Bundeswehr στη χώρα θα ξεπεράσει τις 5.000.

Responsible Statecraft: Η αρχή του τέλους – Ο Zelensky θα αναγκαστεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky θα αναγκαστεί να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ρωσία σύντομα, υποστηρίζει το έγκυρο Responsible Statecraft.
Σύμφωνα με το Responsible Statecraft, ο Zelensky αντιμετωπίζει πίεση τόσο εντός της Ουκρανίας όσο και από την Δύση.
Η αυξανόμενη πίεση στη χώρα προέρχεται από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και η εξωτερική πίεση ασκείται από βασικούς εταίρους της Ουκρανίας
«Απομένουν μόνο δύο μήνες.
Η αυξανόμενη εσωτερική και εξωτερική πίεση προς τον Zelensky έχει στόχο να τον αναγκάσει να μετακινηθεί στο διπλωματικό μέτωπο που θα αποτελέσει την αρχή του τέλους της σύγκρουσης».

David Hendricksonν (Colorado College): Η Δύση θα διχαστεί για την Ουκρανία ειδικά οι Αμερικανοί

Θα μπορούσε να υπάρξει διχασμός μεταξύ των συμβούλων του Λευκού Οίκου για την κατάσταση στην Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αλλάξουν την προσέγγισή τους στις σχέσεις με τους συμμάχους τους, δήλωσε ο David Hendricksonν επίτιμος καθηγητής του Colorado College σε άρθρο του για το αμερικανικό περιοδικό Responsible Statecraft .
Λόγω της σχεδόν πλήρους αποτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης, η κυβέρνηση της Ουκρανίας σταδιακά απομονώνεται.
Είναι πιθανό ότι οι σύμβουλοι του Biden διίστανται στις απόψεις τους για την πολιτική στην Ουκρανία λέει ο καθηγητής David Hendricksonν.
Ο David Hendricksonν είδε σημάδια μιας επερχόμενης αλλαγής κατεύθυνσης στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.
Αν νωρίτερα η κυβέρνηση Biden δεν περιόριζε με οποιονδήποτε τρόπο τα «παράλογα» στρατιωτικά σχέδια της ουκρανικής ηγεσίας για δεκαοκτώ μήνες, τώρα υπήρξε μια «μεγάλη αφύπνιση» στον Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με τον David Hendricksonν, οι πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης δίνουν στην Ουκρανία ένα μήνυμα για την ανάγκη να παραδεχτεί τη στρατιωτική της ήττα.
Ο Λευκός Οίκος πρέπει να φέρει το Κίεβο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πιστεύει ο David Hendricksonν.
Ο ειδικός σημείωσε επίσης ότι η στροφή της Ουκρανίας προς την ειρήνη θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια νέα προσέγγιση της Ουάσιγκτον στις σχέσεις με τους συμμάχους της.
Περιέγραψε την παλιά παράδοση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής ως «η ουρά που κουνάει το σκυλί»
«Ίσως ήρθε η ώρα για μια νέα προσέγγιση, όπου η Αμερική ακολουθεί τα δικά της συμφέροντα», κατέληξε ο επιστήμονας.

Dmitry Medvedev (Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας): Δημιουργείται ένα έκτρωμα στην Ευρώπη, καταστροφική η είσοδος της Ουκρανίας στην ΕΕ

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev αναφέρθηκε στους νέους υποψηφίους για την ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία, λέγοντας ότι γρήγορα θα αιμορραγήσουν γρήγορα και θα καταστρέψουν την παλιά Ευρώπη η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδυναμωθεί.
Ο Dmitry Medvedev έγραψε ότι πριν από 12 χρόνια, οι ηγέτες των μεγαλύτερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «γουρλώνοντας τα μάτια τους», του άφησαν να εννοηθεί ότι βιάζονταν να δημιουργήσουν τη δική τους ένωση από τόσο διαφορετικές χώρες - τη Γερμανία με τη Γαλλία και τη Ρουμανία με τα κράτη της Βαλτικής και την Ελλάδα.
«Και τώρα η τρελή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαιτεί να γίνει αποδεκτή η Ουκρανία που δεν πληροί κανένα κριτήριο.
Κόψτε τους από τις όποιες επιδοτήσεις της ΕΕ, αναδιανέμοντας τους υπέρ της Ουκρανίας.
Η αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μονόδρομος, η δυσφήμιση του ευρώ και άλλες δυσάρεστες ασθένειες θα προκύψουν.
Τα χειρότερα έρχονται.

Military Watch (Αμερικανικό περιοδικό): Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ορισμένα ρωσικά συστήματα είναι ανώτερα του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία διαθέτει έναν αντιαεροπορικό πύραυλο που δεν υπάρχει ανάλογος στον κόσμο και παράγει περισσότερα πυρομαχικά αεράμυνας από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ μαζί, αναφέρει το αμερικανικό στρατιωτικό περιοδικό Military Watch.
«Ο πύραυλος 40N6 επιτρέπει στο σύστημα S-400 να επιτίθεται σε αεροσκάφη χαμηλής πτήσης και πυραύλους κρουζ σε μεγάλες αποστάσεις με τρόπο που κανένα άλλο σύστημα στον κόσμο εκτός από το ρωσικό δεν είναι ικανό», ανέφερε το αμερικανικό περιοδικό, τονίζοντας αποτελεί πρωτοφανή εξέλιξη.
Το περιοδικό σημείωσε ότι η καμπυλότητα της επιφάνειας της Γης επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα των αντιαεροπορικών πυραύλων να χτυπούν στόχους σε χαμηλό ύψος σε μεγάλες αποστάσεις.
Το αμερικανικό στρατιωτικό περιοδικό Military Watch περιέγραψε τις δυνατότητες του ρωσικού πυραύλου ως «ασύγκριτες».
Το Military Watch επέστησε επίσης την προσοχή στην ποσοτική υπεροχή του ρωσικού στρατού στον τομέα των αντιαεροπορικών πυραύλων.
Η Ρωσία είναι σε θέση να προμηθεύει ταυτόχρονα συστήματα S-400 στη Λευκορωσία και την Ινδία και να αναπληρώνει την κατανάλωση πυραύλων της ως μέρος της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Η Ρωσία έχει σαφώς ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην παραγωγική ικανότητα αντιαεροπορικών πυραύλων έναντι όλων των χωρών του ΝΑΤΟ μαζί», κατέληξε το Military Watch.
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Denis Manturov σημείωσε ότι σήμερα μόνο τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα είναι ικανά να καταστρέψουν τους ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους.
Η Ρωσία έχει δημιουργήσει πολλά νέα συστήματα αεράμυνας που είναι ανώτερα από τα αντίστοιχα της Δύσης.
Αυτά, για παράδειγμα, περιλαμβάνουν τα συστήματα αεράμυνας/πυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-400 και S-500, το σύστημα S-350 Vityaz, τα συγκροτήματα Buk-M3, Tor-M2 και Pantsir-S.

Kyiv Independent: Το ρωσικό Lancet είναι ο φόβος και ο τρόμος των Ουκρανών στρατιωτών

Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν μπορούν να κρυφτούν από τα ρωσικά drones Lancet, επίσης δεν υπάρχουν αποτελεσματικά μέσα για την καταπολέμηση του drone, αναφέρει η Ουκρανική Kyiv Independent.
«Ακόμα κι αν κρύψουμε τον εξοπλισμό μας ανάμεσα στη βλάστηση, το ρωσικό Lancet παρατηρεί από μακριά και πέφτει πάνω του σαν γεράκι», σχολίασε αξιωματικός της 47ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανών.
Το ρωσικό drone πληροί όλες τις απαιτήσεις του πεδίου μάχης και συνεχίζει να βελτιώνεται, τόνισε ο Samuel Bendett, ειδικός στον τομέα των μη επανδρωμένων και ρομποτικών στρατιωτικών συστημάτων στο Κέντρο Ναυτικής Ανάλυσης.
Η Ουκρανική Kyiv Independent σημείωσε ότι «δεν υπάρχει προφανές αντίμετρο» εναντίον αυτού του Lancet.
To μικρό μέγεθος και η ασήμαντη θερμική υπογραφή του Lancet είναι τα πλεονεκτήματα του απέναντι στα ραντάρ
«Με βάση πηγές ανοικτού κώδικα, καταγράφονται πλάνα και πληροφορίες με κατεστραμμένα οπλικά συστήματα των Ουκρανών από τα Lancet».
Μάλιστα και το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε τα ρωσικά drones Lancet ως τα πιο αποτελεσματικά όπλα στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Τον Ιούλιο, η ZALA AERO του ομίλου Καλασνικοφ παρουσίασε μια ενημερωμένη έκδοση των νέων drones.
Το φτερό της νέας έκδοσης του drone μπορεί να διπλωθεί, κάτι που επιτρέπει στο drone να χρησιμοποιείται από εκτοξευτή.

Η Ρωσία με 24 Kalibr θωρακίζει τη Μαύρη Θάλασσα

Μέρες αφότου η ρωσική κορβέτα «Askold» δέχτηκε επίθεση και «υπέστη ζημιά» σε μια ουκρανική επίθεση με τον γαλλικό πύραυλο Scalp, η Ρωσία αντέδρασε τοποθετώντας περισσότερα πλοία που μεταφέρουν Kalibr στη Μαύρη Θάλασσα.
Το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου, οι αμυντικές δυνάμεις της νότιας Ουκρανίας ανέφεραν ότι ο ρωσικός στρατός είχε αναπτύξει τρία πλοία εκτόξευσης που μετέφεραν 24 πυραύλους Kalibr σε υπηρεσία μάχης στη Μαύρη Θάλασσα.
Οι πύραυλοι cruise Kalibr εκτοξεύονται γενικά σε στόχους μεγάλης αξίας εντός των πόλεων-λιμένων της Ουκρανίας από ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια.
Ένας από τους πιο εξελιγμένους και ακριβείς πυραύλους cruise της Ρωσίας, ο Kalibr, μπορεί να εκτοξευτεί τόσο από τον αέρα όσο και από τη θάλασσα.
Οι πύραυλοι έχουν αποτελεσματικό βεληνεκές πάνω από 2.500 χιλιόμετρα ή 1.550 μίλια στην ξηρά και περίπου 375 χιλιόμετρα στη θάλασσα.
Η Ρωσία εκτοξεύει συχνά πυραύλους από τη Μαύρη Θάλασσα, κάτι που με τη σειρά του έχει προκαλέσει τους Ουκρανούς να επιτεθούν στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος έχει έδρα στην Κριμαία.

Οι Ρώσοι χτύπησαν τους Ουκρανούς σε 118 περιοχές

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ουκρανικά στρατεύματα και στρατιωτικό υλικό σε 118 περιοχές την περασμένη ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Πέμπτη (9/11/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πυραυλικές και πυροβολικό των ρωσικών δυνάμεων έπληξαν εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 118 περιοχές», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τρεις ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή Kupyansk στις 8/11.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τρεις επιθέσεις του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Kupyansk, σκοτώνοντας 25 στρατιώτες και καταστρέφοντας τρία τεθωρακισμένα οχήματα την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.


Luhansk_Battle_Map_Draft_November_8_2023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_8_2023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_8_2023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_November_8_2023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_8_2023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_November_8_2023.png
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη