«Πάπα είσαι αιρετικός»-Ιερέας αποδοκιμάζει τον Πάπα (video)


«Πάπα είσαι αιρετικός» φώναξε ένας ιερέας στον ποντίφικα την ώρα που εκείνος επισκεπτόταν την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο ιερέας φώναξε την φράση τρεις φορές καθώς ο πάπας Φραγκίσκος έφτανε για να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο διαδηλωτής έπεσε στο έδαφος ενώ επενέβη η αστυνομία, η οποία και τον απομάκρυνε.

Το περιστατικό ήταν μεμονωμένο και σύμφωνα με τους παραβρισκόμενους ο πάπας Φραγκίσκος δεν φαίνεται να άκουσε καν τον διαμαρτυρόμενο ιερέα.

Ο πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Ελλάδα σήμερα για μια τριήμερη επίσκεψη.

Εγγραφή στο κάναλι μας στο you tube Έδώ

Πάπας Φραγκίσκος και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανανέωσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την υπόσχεση να ξεπεράσουν αιώνες δυσπιστίας και ανταγωνισμού των δύο εκκλησιών. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον ομόλογό του της Καθολικής Εκκλησίας «με αίσθημα τιμής και αδελφοσύνης».

Η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα έρχεται 20 χρόνια αφότου ο Άγιος Ιωάννης Παύλος Β' πραγματοποίησε την πρώτη τέτοια επίσκεψη μετά το Μεγάλο Σχίσμα, και χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να απολογηθεί για τις αμαρτίες που διέπραξαν οι Καθολικοί κατά των Ορθοδόξων ανά τους αιώνες.

Ο πάπας Φραγκίσκος ανανέωσε αυτή τη συγγνώμη το Σάββατο ενώπιον του Ιερώνυμου και άλλων ορθοδόξων ιερέων, λέγοντας ότι ντρέπεται για τις ενέργειες των Καθολικών που, λόγω της «δίψας για πλεονέκτημα και δύναμη, αποδυνάμωσαν σοβαρά την κοινωνία μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του, είπε στον πάπα Φραγκίσκο ότι συμμερίζεται το όραμά του να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς για να αντιμετωπίσει παγκόσμιες προκλήσεις όπως η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη