«Να πληρώσει η Αττική Οδός τους στρατιωτικούς που την «ξεχιόνισαν»! Ποιοι θέτουν το θέμα στον ΥΕΘΑ


Με έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο διαμαρτύρεται για τη χρησιμοποίηση μέσων και προσωπικού στον καθαρισμό από χιόνια της Αττικής Οδού και απαιτεί να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις ισχύουσας υπουργικής απόφασης και να ζητηθεί από την ιδιωτική εταιρία “ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.” που διαχειρίζεται την Αττική Οδό και λαμβάνει τα κέρδη από τη χρήση της, να καταβληθούν τα ποσά που της αναλογούν από τη χρησιμοποίηση αυτή των μέσων και του προσωπικού.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Π.Ο.Ε.Σ., μια τέτοια ενέργεια, στην οποία προέβη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παραχωρώντας προσωπικό για καθαρισμό οδικού άξονα που διαχειρίζεται ιδιωτική ανώνυμη εταιρία, αφήνει οποιονδήποτε “ορεχθεί” στο μέλλον κάτι παρόμοιο να το αιτηθεί και να το λάβει, χωρίς κόστος και κόπο.

Διαβάστε το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:

ΘΕΜΑ : Αποζημίωση Προσωπικού και Μέσων που Απασχολήθηκε στην Αττική Οδό

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. Φ.800/373010/Σ.439/2018 ΥΑ Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ Β΄ 535, «Κοστολόγηση/τιμολόγηση παρεχομένων υπηρεσιών και οικονομική τακτοποίηση δοσοληψιών Ενόπλων Δυνάμεων»)

Κύριε Υπουργέ.

Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται μια ομολογουμένως άνευ προηγουμένου κατάσταση, η οποία, κατά την άποψή μας, εκφεύγει της αποστολής και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων και σχολιάστηκε αρνητικά από τους πολίτες. Με προγενέστερη ανακοίνωσή μας – διαμαρτυρία, διαμαρτυρηθήκαμε για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν μέσα και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τον απεγκλωβισμό εγκλωβισμένων συμπολιτών μας σε οδικούς άξονες της Αττικής και ιδιαιτέρως στην Αττική Οδό, τα κέρδη της διέλευσης της οποίας παραχωρήθηκαν σε ιδιωτική εταιρία, η οποία, κατά δημοσιεύματα, φέρεται να είχε και την ευθύνη για οτιδήποτε συνέβη. Αυτό ωστόσο, το οποίο όντως εκφεύγει πλήρως της αποστολής και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων και προφανώς μεταφέρει διάφορα μηνύματα προς οποιονδήποτε «ορεχθεί» στο μέλλον ανάλογης συμπεριφοράς, είναι η διάθεση μέσων και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για τον καθαρισμό του οδοστρώματος της Αττικής Οδού από τα χιόνια προκειμένου τούτη (η Αττική Οδός) αποδοθεί προς χρήση από την ιδιωτική εταιρία που την εκμεταλλεύεται στους πολίτες, κάτι που όφειλε να πράξει η ίδια.

Οφείλουμε να υιοθετήσουμε πλήρως τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων (κ.κ. Πρωθυπουργού και Υπουργού Προστασίας Πολίτη) ότι τόσο τα ζητήματα του απεγκλωβισμού των οδηγών, όσο και του καθαρισμού του συγκεκριμένου οδικού άξονα, που είναι αμιγώς ιδιωτικών συμφερόντων, αποτελούν αρμοδιότητα του παραχωρησιούχου που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο δίκτυο, δηλαδή της ιδιωτικής ανώνυμης εταιρίας «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.». Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στον απεγκλωβισμό των οδηγών ήταν επιβεβλημένη για λόγους ανωτέρας βίας ή κατεπείγοντος, ο καθαρισμός του οδικού δικτύου είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν είναι.

Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρούμε δεδομένο και ταυτόχρονα απαιτούμε, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας των οποίων προΐσταστε, θα προβούν σε όλες εκείνες τις αναγκαίες και προβλεπόμενες εκ της σχετικής υπουργικής απόφασης (όπως τούτη τροποποιήθηκε και ισχύει) ενέργειες, ώστε να απαιτηθεί αποζημίωση του ΥΠΕΘΑ από την ως άνω ιδιωτικών συμφερόντων ανώνυμη παραχωρησιούχο εταιρία, για τη διάθεση μέσων και προσωπικού, για τις εργατοώρες που εργάστηκαν οι στρατιωτικοί και οι οπλίτες θητείας και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, οι τυχόν δε κρατήσεις να αποδοθούν στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παραμένοντας στη στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, παρακαλούμε για τις δέουσες ενέργειές σας, ενημερώνοντάς μας σχετικώς.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη