«Ο Πούτιν θα γίνει ο άρχοντας του κόσμου» – Χαμός με τις «προφητείες» της «Νοστράδαμου των Βαλκανίων»


Παρόλο που η Μπάμπα Βάνγκα έφυγε από τη ζωή εδώ και 25 χρόνια, δίχως να αφήσει πίσω της κάποια χειρόγραφη σημείωση ή βιβλίο, οι «προφητείες» της ακόμη βρίσκουν ακόμη απήχηση σε συγκεκριμένο κοινό...

Κανένας δεν περίμενε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα κάνει πραγματικότητα τις απειλές του. Όμως στις 24 Φεβρουαρίου, η είδηση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, με τον πόλεμο να συνεχίζεται για πάνω από έναν μήνα.

Μετά τα εκατοντάδες fake news και παιχνίδια προπαγάνδας, αυτό που έλλειπε ήταν… οι «προφητείες» αναφορικά με τον πόλεμο. Ωστόσο, δειλά δειλά κάνουν κι αυτές την παρουσία τους. Αυτή τη φορά έγινε… μέσα από την γνωστή σε όλους Μπάμπα Βάνγκα.

Οι… διάσημες «προφητείες»

Παρόλο που η Μπάμπα Βάνγκα έφυγε από τη ζωή εδώ και 25 χρόνια, δίχως να αφήσει πίσω της κάποια χειρόγραφη σημείωση ή βιβλίο, οι «προφητείες» της ακόμη βρίσκουν ακόμη απήχηση σε συγκεκριμένο κοινό. Αν και, σχεδόν κάθε χρόνο, επαναλαμβάνονται αυτούσιες…

Πρόκειται για τη «Νοστράδαμο των Βαλκανίων», όπως την έχουν χαρακτηρίσει πολλοί, και η οποία στην πορεία της ζωής της απέκτησε -για ανεξήγητο λόγο- φήμη ως «μάντισσα». Σήμερα, εξακολουθεί να είναι αρκετά δημοφιλής σε πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Τουρκία.

Μεταξύ άλλων, κάποιοι από τους πιο ανυπόστατους ισχυρισμούς φέρουν τη Μπάμπα Βάνγκα να έχει προβλέψει την… 11η Σεπτεμβρίου, την εκλογή Ομπάμα ως προέδρου, το Brexit, ακόμη και την πανδημία του κοροναϊού.

Για την ιστορία, η Μπάμπα Βάνγκα γεννήθηκε το 1911 και πέθανε το 1996 στη Βουλγαρία. Από μικρή ηλικία τυφλώθηκε και ήταν σχεδόν αγράμματη.

«Ο Πούτιν θα γίνει άρχοντας του κόσμου»

Έτσι λοιπόν, μια νέα προφητεία που… κυκλοφορεί έντονα τις τελευταίες ώρες και -όπως και όλες οι υπόλοιπες- δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά, ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν θα γινόταν «ο άρχοντας του κόσμου», αφού η Ευρώπη γίνει «έρημος τόπος» όπως μεταδίδει η βρετανική Mirror.

«Όλα θα λιώσουν, σαν πάγος, μόνο ένας θα μείνει ανέγγιχτος -η δόξα του Βλαντίμιρ, η δόξα της Ρωσίας» είχε πει, σύμφωνα το δημοσίευμα. «Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τη Ρωσία. Θα τα ξεπεράσει όλα στον δρόμο της και όχι μόνο θα αντέξει, αλλά θα γίνει και άρχοντας του κόσμου» είχε τονίζει σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα.

Μάλιστα, δεν σταματά εκεί. Όπως φαίνεται η Μπάμπα Βάνγκα είχε… περισσότερες προβλέψεις για το 2022. Μία από αυτές είναι πως η εικονική πραγματικότητα θα κυριαρχήσει και οι άνθρωποι θα περνούν περισσότερο χρόνο από ποτέ μπροστά στις οθόνες.

Ακόμα λένε πως… οραματίστηκε νέα πανδημία. Αυτήν τη φορά θα εντοπιστεί στη Σιβηρία και θα προκληθεί από έναν παγωμένο ιό ο οποίος θα απελευθερωθεί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη