Τα νέα κορίτσια των μαχητικών με την «πουλάδα» στην στολή τους


Δεν είναι μόνον οι γυναίκες που ήδη πετούν με τα Mirage 2000- 5 (από την Τανάγρα), τα F-16 και τα Phantom (από Άραξο και Ανδραβίδα) είναι και τα κορίτσια που αποφοιτούν εφέτος από την Σχολή Ικάρων και παραλαμβάνουν τα ξίφη τους στις 5 Ιουλίου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κατάκτηση των αιθέρων με μαχητικά και η υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων έγινε πλέον και γυναικεία υπόθεση. Δεν είναι μόνον οι γυναίκες που ήδη πετούν με τα Mirage 2000- 5 (από την Τανάγρα), τα F-16 και τα Phantom (από Άραξο και Ανδραβίδα) είναι και τα κορίτσια που αποφοιτούν εφέτος από την Σχολή Ικάρων και παραλαμβάνουν τα ξίφη τους στις 5 Ιουλίου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κάθε χρόνο και περισσότερα ιπτάμενα κορίτσια, άφοβα με την «πουλάδα» της ιπταμένης υπερήφανα καρφιτσωμένη στην στολή τους. Ποιος ξέρει; Ίσως σε λίγα χρόνια να δούμε κάποιες από αυτές που αποφοιτούν σήμερα με τον βαθμό της ανθυποσμηναγού, να πιλοτάρουν και τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αφού για τους πιλότους μαχητικών είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα δεν έχει καμία διαφορά.

Τα F-16 Viper αυξάνονται και πληθύνονται

Μπορεί ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν (και πιθανότερος υπουργός Εξωτερικών), να δηλώνει πως η Άγκυρα δεν θα εισέλθει σε «παζάρια» με την Ουάσιγκτον για τα F-16, ωστόσο φαίνεται πως ήδη ο πρόεδρος Ταγίπ Ερτογάν συζητάει το θέμα με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάϊντεν, με αντάλλαγμα την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή τα ελληνικά F-16 Viper αυξάνονται και πληθύνονται. Ήδη οκτώ από τα αεροσκάφη αυτά έχουν παραδοθεί, μετέχουν πλέον σε ασκήσεις, παρέλασαν την 25η Μαρτίου από την Αθήνα και βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη