Η Τουρκία «προσάρτησε» ελληνική βραχονησίδα στρατηγικής σημασίας!


Στις 20 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την άνευρη ελληνοτουρκική συνάντηση για τον πολιτικό διάλογο, η Τουρκία  ανήγγειλε επισήμως, διεθνώς και εγγράφως ότι η βραχονησίδα Ζουράφα βρίσκεται αποκλειστικά και μόνον μέσα στο FIR Κωνσταντινούπολης, εντός του οποίου η Τουρκία έχει αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα, δηλαδή η Ζουράφα ανήκει στην τουρκική επικράτεια/κυριαρχία.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη διεθνή, τουρκική ανακοίνωση υφαρπαγής/προσάρτησης ελληνικής βραχονησίδας στο Β. Αιγαίο και παράνομης ένταξής της στην τουρκική κυριαρχία/επικράτεια.

Και τούτο διότι από τις 30 Οκτωβρίου 2023 έως τις 2 Νοεμβρίου 2023 η Τουρκία θα εκτελέσει επιχειρησιακή δοκιμή πυραύλων S-400 σε συνεργασία με τουρκικά F-16 και UAV σε περιοχή που καταλαμβάνει και την ελληνική κυριαρχία της βραχονησίδας Ζουράφα και σε ύψος άνω των 51.000 ποδών. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει την ελληνική αγγελία Α3789/23, στην οποία η κυβέρνηση αναγράφει ότι η περιοχή των τουρκικών δοκιμών καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία, χωρίς όμως να καταγγέλλει την Τουρκία στους διεθνείς οργανισμούς για να προστατεύσει την ελληνική κυριαρχία.

Η ελληνική αγγελία Α3789/23, στην οποία η κυβέρνηση αναγράφει ότι η περιοχή των τουρκικών δοκιμών καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία

Η αντίδραση της Τουρκίας ήταν αστραπιαία, δηλώνοντας ότι ολόκληρη η περιοχή της άσκησης βρίσκεται αυστηρώς μέσα στο FIR Κωνσταντινούπολης, στο οποίο η Τουρκία έχει αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα και η κατάληψη της ελληνικής κυριαρχίας στη Ζουράφα, που ισχυρίζεται η Ελλάδα, αποτελεί τουρκική επικράτεια και γι’ αυτό η άσκηση θα γίνει κανονικά. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» παρουσιάζει ως τεκμήριο την τουρκική διεθνή αγγελία Α7847/23, με την οποία η Αγκυρα περιλαμβάνει στην τουρκική επικράτεια/κυριαρχία την ελληνική περιοχή της Ζουράφας.

Η διεθνής αγγελία Α7847/23 της Άγκυρας που περιλαμβάνει στην τουρκική επικράτεια/κυριαρχία την ελληνική περιοχή της Ζουράφας

Η Ζουράφα είναι η μοναδική ελληνική βραχονησίδα στο βόρειο, βορειοανατολικό Αιγαίο και μαζί με τη νήσο Σαμοθράκη λειτουργούν ως ασπίδα για κάθε προσπάθεια προσπέλασης από ανατολάς. Και τούτο διότι η βραχονησίδα Ζουράφα βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών και αποτελεί ελληνική κυριαρχία στα όρια του FIR Κωνσταντινούπολης.

Η βραχονησίδα Ζουράφα βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών, στα όρια του FIR Κωνσταντινούπολης

Με τα 6 ν.μ. χωρικά ύδατα στην Ζουράφα διευκολύνονται οι Ελληνες ψαράδες από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα. Η ζωτικής σημασίας αυτή περιοχή καταλαμβάνεται συστηματικώς από τους Τούρκους ψαράδες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς διαμαρτυρίες των Ελλήνων, που δεν προστατεύονται από τις φοβικές κυβερνήσεις μας.

Εκατό τουρκικά πολεμικά πλοία περνούν το Βόσπορο αυτή τη στιγμή

Για πρώτη φορά στην ιστορία, 100 πολεμικά πλοία του τουρκικού ναυτικού άρχισαν να κινούνται στα στενά του Βοσπόρου.

Υποτίθεται ότι η κίνηση αυτή, μαζί με αρκετά μαχητικά αεροσκάφη, γίνεται για τον εορτασμό των 100 χρονών της τουρκικής –υποτιθέμενης– Δημοκρατίας. Δηλαδή της μεγαλύτερης πληγής που έχει ανοίξει στην ανθρωπότητα τους τελευταίους αιώνες.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση τουρκικών πολεμικών πλοίων αυτή τη στιγμή στον Βόσπορο

Το εντυπωσιακό σε αυτή την ανοιχτή απειλή της Τουρκίας, είναι ότι οι λογαριασμοί που συνδέονται με την Βορειοατλαντική συμμαχία στην πλατφόρμα Χ, συγχαίρουν την Τουρκία για την επέτειο!

Δείτε πλάνα από την προκλητική επίδειξη δύναμης του Ερντογάν:

Συνταγματική εκτροπή! Ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ η Ελευσίνα με υπογραφή Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει παραβιάσει το Σύνταγμα της Ελλάδας και έχει περιορίσει/κοντύνει την ελληνική κυριαρχία, επιφέροντας εξόχως σοβαρές βλάβες στη χώρα, προκειμένου να συνδράμει αμερικανικούς επιχειρησιακούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή, εμπλέκοντας τη χώρα βαρύτερα και βαθύτερα στην πολεμική αναμέτρηση Ισραήλ – Χαμάς.

Η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε αστραπιαίως την προηγούμενη εβδομάδα, σε συγκεκριμένο αμερικανικό αίτημα να παραχωρηθεί, για άγνωστο χρονικό διάστημα, το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας σε αμερικανικά μεταγωγικά C-130J για μεταφορά αμερικανικού προσωπικού προς τη Μέση Ανατολή, στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον κρίνει απαραίτητη την αναβάθμιση της επιχειρησιακής εμπλοκής της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής για την υπεράσπιση αμερικανικών εθνικών συμφερόντων. Χωρίς να αποκλείεται και η μεταφορά Αμερικανών ομήρων από τη Γάζα.

Πρόθεση των Αμερικανών είναι να χρησιμοποιηθεί και το αεροδρόμιο της Καρπάθου, αν αυτό κριθεί αναγκαίο στο μέλλον.

Αµερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130J (φωτο αρχείου)

Η παραχώρηση

Παραχωρώντας το αεροδρόμιο της Ελευσίνας προς χρήση από αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραβιάζει βαρύτατα το ελληνικό Σύνταγμα. Και τούτο διότι το Σύνταγμα των Ελλήνων στο άρθρο 27 παράγραφος 2 αναφέρει επακριβώς: «Χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην ελληνική επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη, ούτε μπορεί να διαμένει σε αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή».

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας δεν περιλαμβάνεται στις βάσεις που έχει παραχωρήσει η Ελλάδα στις ΗΠΑ με την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας MCDA, η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή με νόμο. Το αεροδρόμιο της Ελευσίνας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από νατοϊκές δυνάμεις, σύμφωνα με το καταστατικό του ΝΑΤΟ που έχει υπογράψει και η Ελλάδα.

Προκειμένου να παραχωρηθεί το αεροδρόμιο για χρήση νατοϊκών δυνάμεων είναι απαραίτητο η Συμμαχία να έχει εκπονήσει προηγουμένως και να έχει εγκρίνει συγκεκριμένη στρατιωτική επιχείρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ (όπως π.χ. είχε γίνει με το αεροδρόμιο του Αράξου στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Λιβύη εναντίον του Καντάφι). Η Ατλαντική Συμμαχία δεν έχει εμπλακεί μέχρι στιγμής στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς και ως εκ τούτου το αεροδρόμιο της Ελευσίνας δεν έχει παραχωρηθεί στη Συμμαχία με μεταβίβαση αρμοδιοτήτων (transfer of authοrity ΤΟΑ).

Στην παρούσα περίπτωση, το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας έχει παραχωρηθεί από την κυβέρνηση αποκλειστικώς και μόνο για χρήση από αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Και επιπλέον η μονομερής και παράνομη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελευσίνα δεν περιλαμβάνεται σε διμερή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ. Και τούτο διότι στην περίπτωση που θα επρόκειτο περί άσκησης η ΥΠΑ όφειλε, σύμφωνα με τους κανονισμούς του ICAO, να έχει εκδώσει τουλάχιστον τις προηγούμενες πέντε εργάσιμες ημέρες διεθνή αγγελία για άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ.

Για τους λόγους αυτούς, το Υπουργείο Αμυνας δεν έχει δικαίωμα εκ των υστέρων να δηλώσει και να υποστηρίξει ότι πρόκειται περί διμερούς ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής άσκησης. Οποιαδήποτε έκδοση διεθνούς αγγελίας για εκτέλεση άσκησης από τούδε και στο εξής θα παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα (ΙCΑΟ) και θα πρόκειται περί πλασματικής αγγελίας (μαϊμού).

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνώριζε από την πρώτη στιγμή τους περιορισμούς που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα στην παραχώρηση του αεροδρομίου της Ελευσίνας, δηλαδή ελληνικού εδάφους και ελληνικής κυριαρχίας σε ξένη δύναμη, για την εξυπηρέτηση των δικών της πιθανών μελλοντικών επιχειρησιακών σχεδιασμών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Και παρά ταύτα προχώρησε χωρίς δισταγμό στην παραβίαση του Συντάγματος και στην παραχώρηση ελληνικής κυριαρχίας.

Άμεση αποδοχή από Δένδια – Γεραπετρίτη

Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές, το αμερικανικό αίτημα μεταβιβάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη να συμφωνεί αμέσως χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Το αμερικανικό αίτημα μεταβιβάστηκε αμέσως από το ΥΠΕΞ στο Υπουργείο Αμυνας και στον αρμόδιο υπουργό Ν. Δένδια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης

Ο κ. Δένδιας αποδέχθηκε και αυτός το αμερικανικό αίτημα με την έκφραση του σοβαρού ενδοιασμού ότι η απόφαση αυτή πρέπει πρώτα να περάσει από τη Βουλή, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Ο κ. Γεραπετρίτης αντέτεινε ότι δεν υπάρχει χρόνος να περάσει το αμερικανικό αίτημα από τη Βουλή, προκρίνοντας ότι έτσι κι αλλιώς το αίτημα θα υπερψηφιστεί από τους Ελληνες βουλευτές.

Ούτε η κυβέρνηση ούτε και οι ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ μπορούν να καλυφθούν πίσω από την άστοχη, αφελή και απολύτως ανακριβή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι δεν μπορεί να σχολιάσει «επιχειρησιακά ζητήματα που σχετίζονται με συμμαχικές υποχρεώσεις μας». Επειδή δεν υπάρχουν «συμμαχικές υποχρεώσεις» για παραχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου Ελευσίνας για διευκολύνσεις των Αμερικανών και η παραχώρηση έγινε στη ζούλα, καλό είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προτού μιλήσει να έχει διαβάσει το Σύνταγμα.

Συνταγματικά, νομικά και ηθικά η κυβέρνηση εν κρυπτώ και στα μουλωχτά παραχώρησε ελληνική κυριαρχία για κομματικά οφέλη ή ακόμα και για μελλοντικά προσωπικά οφέλη, χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου και πολύ περισσότερο χωρίς να ενημερώσει τους Ελληνες πολίτες, που διατηρεί στο σκοτάδι και που δεν γνωρίζουν τι μπορεί να τους ξημερώσει υπαιτιότητα της κυβέρνησης.

Με την αντισυνταγματική κίνησή της και τη βεβιασμένη παραχώρηση της Ελευσίνας στις αμερικανικές δυνάμεις για πιθανές μελλοντικές επιχειρήσεις τους στη Μέση Ανατολή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπλέκει βαθιά και σοβαρά μονομερώς τη χώρα στην κρίση της Μέσης Ανατολής και δεν κρατά καμιά ισορροπία προς την πλευρά των Παλαιστινίων και της Παλαιστινιακής Αρχής του κ. Αμπάς.

Ατόπημα

Από πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ενώ ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον κ. Νετανιάχου, δεν θέλησε να συναντηθεί στη Ραμάλα, σε μια απαραίτητη συμβολική κίνηση ισορροπίας, με τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Αμπάς (πράγμα που έπραξε την Τρίτη ο πολύ προσεκτικός Γάλλος πρόεδρος Ε. Μακρόν, που συνάντησε τον Παλαιστίνιο ηγέτη). Είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση διαταράσσει σοβαρά την ελληνική πολιτική απέναντι στους Παλαιστινίους, με αποτέλεσμα να προκύπτει δυσαρέσκεια σε βάρος της Ελλάδας, που είναι άγνωστο αν και πώς θα εκδηλωθεί σε κλιμάκωση των εξελίξεων στη Γάζα.

Η αντισυνταγματική και παράνομη κίνηση της κυβέρνησης να παραχωρήσει εν κρυπτώ το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για διευκόλυνση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή ουδόλως έγινε αντιληπτή από την αντιπολίτευση και κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Κασσελάκη, που απειλεί από την πρώτη στιγμή της εκλογής του ότι «θα φάει» τον Κ. Μητσοτάκη.

Οι παράνομες και αντισυνταγματικές κινήσεις της κυβέρνησης πέρασαν αβίαστα κάτω από τα κλειστά ραντάρ των αρμόδιων τομεαρχών, ναυάρχου Αποστολάκη και Ρένας Δούρου, καθώς και της εκπροσώπου Τύπου Δ. Αυγέρη, με την τελευταία να μην έχει αρθρώσει λέξη και τους δύο πρώτους να ασχολούνται με παρωχημένες και ανακριβείς ερωτήσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών λόγω απόσυρσης στρατιωτικού υλικού από αυτά.

Αλλά, όπως έχει διαβεβαιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης θα καταβάλει προσπάθεια να τα μάθει γρήγορα όλα αυτά. Μέχρι τότε η ελληνική κυριαρχία μπορεί να καίγεται και η κυβέρνηση Μητσοτάκη να μένει στο απυρόβλητο, μέχρις ότου έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ-Κασσελάκης να σώσει τη χώρα…

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη