Υπάρχει περίπτωση να σταλούν μάχιμα ελληνικά χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία; – Όχι! – Γιατί δεν πρόκειται να συμβεί αυτό


Ελλάδα και Βουλγαρία έχουν τα δυο πιο φιλορωσικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ

Υπάρχει περίπτωση να σταλούν μάχιμα ελληνικά χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία; Δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο εκατομμύριο.

Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι η αποστολή κάποιων επιτελικών δυνάμεων.

Και αυτό γιατί στις μάχιμες μονάδες κανείς δεν θέλει να πολεμήσει κατά της Ρωσίας.

Εκτός ίσως από κάποιους επιτελικούς αξιωματικούς και πιλότους, που για λόγους καριέρας θα ήθελαν να βρεθούν σε κάποια θέση στα μετόπισθεν στην Ουκρανία, όλοι οι κομάντος του ελληνικού στρατού είναι φιλορώσοι και όλος ο Ελληνικός Στρατός διακατέχεται από φιλορωσικά, ορθόδοξα αισθήματα.

Σε νύξεις που είχαν γίνει με το ερώτημα για το εάν θα πήγαιναν να πολεμήσουν στην Ουκρανία κατά των Ρώσων με τριπλάσια λεφτά από αυτά που λαμβάνουν απάντησαν αρνητικά καθαρά για ιδεολογικούς λόγους.

Εύλογα κάποιοι θα αναρωτηθούν πως προέκυψε αυτή η παραφιλολογία. Έχει να κάνει με την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία όπου σε κάποιο άρθρο της προβλέπεται ότι επιτελικά τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να τεθούν υπό τις διαταγές των ΗΠΑ οπουδήποτε στην Ευρώπη για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

Άλλο όμως επιτελικά τμήματα και άλλο μάχιμα στρατεύματα.

Οι ελληνικές και οι βουλγαρικές Ένοπλες Δυνάμεις θεωρούνται οι πιο φιλορωσικές μέσα στο ΝΑΤΟ.

Οι Αμερικανοί αυτό το ξέρουν.

Η Ορθοδοξία παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, είναι ένας πολύ ισχυρός δεσμός του ελληνικού λαού με τον ρωσικό που δεν μπορεί να διαρραγεί.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια προωθείται η αθεΐα με κάθε τρόπο και μέσο…

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη