Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν το Χάρκοβο με drones καμικάζι-Αποχωρούν εσπευσμένα από την Ουκρανία οι διπλωμάτες Κίνας, Τουρκίας, Καζακστάν


Η κατάσταση στο Χάρκοβο φαίνεται να είναι εξαιρετικά σοβαρή μετά την καταστροφική επίθεση που δέχτηκε από τις ρωσικές δυνάμεις. Αυτή η επίθεση θεωρείται προοίμιο για μια επιχείρηση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η πόλη έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο μαζικής εκκένωσης του πληθυσμού.

Η κατάσταση στο Χάρκοβο φαίνεται να είναι εξαιρετικά δραματική μετά τους καταστροφικούς βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων. Οι επιθέσεις με τη χρήση drones Geran-2 έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε πολλούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της σχολής τεθωρακισμένων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων όπου φιλοξενούνταν ΝΑΤΟϊκοί εκπαιδευτές και είχαν μεταφερθεί δυτικά άρματα μάχης. Επιπλέον, μεγάλες αποθήκες οπλισμού και ένας υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος έχουν επισημανθεί ως στόχοι.

Με τη συνεχιζόμενη έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος για εβδομάδες και τη συνεχιζόμενη επίθεση, πολλοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη. Η κατάσταση φαίνεται να προετοιμάζει το έδαφος για μια επιθετική επέμβαση.

Η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στο Χάρκοβο και τις γύρω περιοχές έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και σημαντικές απώλειες. Αναλυτικά, οι στόχοι που κτυπήθηκαν περιλαμβάνουν:

Κτίριο του αστυνομικού τμήματος του Oktyabrsky: Το κτίριο αυτό στεγάζει ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης και μια αποθήκη όπλων για το τάγμα "Lyut" του Υπουργείου Εσωτερικών. Μετά την επίθεση, προκλήθηκε φωτιά και ακολούθησαν εκρήξεις πυρομαχικών, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 20 στρατιωτών από αυτό το τάγμα.

Συστήματα αεράμυνας και ραντάρ στο διεθνές αεροδρόμιο Χάρκοβου: Τα συστήματα αυτά που ανήκουν στα ουκρανικά στρατεύματα καταστράφηκαν.

Θερμοηλεκτρικός σταθμός Zmeevskaya: Αυτός ο σταθμός βρίσκεται στην περιοχή Chuguevsky και βρίσκεται περίπου 55 χιλιόμετρα μακριά από το Χάρκοβο. Οι επιθέσεις αφορούσαν δύο μετασχηματιστές στον σταθμό.

Εργοστάσιο Σφυρηλάτησης και Μηχανικής Λόζοβα (LKMZ): Το εργοστάσιο αυτό που βρίσκεται στην πόλη Lozovaya, περίπου 150 χιλιόμετρα νότια του Χάρκοβο, επλήγη από τέσσερα UAV καμικάζι. Η εταιρεία είναι εξειδικευμένη στην παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού, και περίπου 15 μονάδες εξοπλισμού καταστράφηκαν σε αυτή την επίθεση.

Αυτές οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην υποδομή και τις εγκαταστάσεις των ουκρανικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων. Επιπλέον, η απώλεια ζωών και η καταστροφή εξοπλισμού έχει αυξήσει την ανησυχία για την περαιτέρω εξέλιξη της σύγκρουσης.

Συνολικά 200.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί και ετοιμάζουν την επίθεση στο Χάρκοβο, ενώ υπολογίζεται ότι στις επιχειρήσεις κατάληψης της Οδησσού και πολιορκίας-κατάληψης του Κιέβου θα απαιτηθούν 600.000 προσωπικό για χερσαίες επιχειρήσεις και άλλες 200.000 θα συμμετέχουν σε Ναυτικό και Αεροπορία.

Η Ρωσία αθόρυβα έχει αυξήσει σε 1,5 εκατ. προσωπικό τις ένοπλες δυνάμεις της, ενώ επιπλέον 130.000 Λευκορώσοι έχουν επιστρατευθεί αθόρυβα.

Συνολικά 16 τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες με νέας κατασκευής άρματα Τ-90Μ και αναβαθμισμένα Τ-72Β3, αλλά και Τ-80 και νέα ΤΟΜΑ BMP-3, έχουν σχηματιστεί και θα αποτελέσουν την αιχμή της επίθεσης. Και πάνω απ’όλα έχει δημιουργήσει 5.000 ομάδες χειριστών drones  FPV που θα αποτελέσουν την αιχμή της επιθετικής κίνησης.

Αποχωρούν εσπευσμένα από την Ουκρανία οι διπλωμάτες Κίνας, Τουρκίας, Καζακστάν 

Ξεκίνησε η αποχώρηση των Κινέζων και των Καζάκων διπλωματών από το Κίεβο, Χάρκοβο και Οδησσό, εν όψει της ρωσικής τελικής επίθεσης.

Το ίδιο δρόμο της εσπευσμένης αναχώρησης για λόγους ασφαλείας, ακολουθούν και οι Τούρκοι διπλωμάτες, οι Τατζίκοι, και οι Ουζμπέκοι. Μόνο προσωπικό ασφαλείας θα παραμείνει στις πρεσβείες και τα προξενεία τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη