Ο Χιμαραίος Αγωνιστής Μόντης Κολίλας υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα «Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου»Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα «Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» θα είναι ο Αγωνιστής του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος Μόντης Κολίλας.

Ο κ. Κολίλας κατάγεται από τη Χιμάρα και είναι σύζυγος της αδερφής του Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε τη νύχτα της 12ης Αυγούστου 2010 λίγα μέτρα έξω από το σπίτι από αλβανούς εθνικιστές επειδή μιλούσε την μητρική του γλώσσα, την ελληνική, στον γενέθλιο τόπο του.


Ο Μόντης Κολίλας έχει αναπτύξει πλούσια δράση για τη διεκδίκηση των εθνικών δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και για αυτό το λόγο μπήκε στο στόχαστρο των αλβανικών Αρχών.

Μέσα από τη συμμετοχή του σε βορειοηπειρωτικά σωματεία και κυρίως ως Αντιπρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, συμμετείχε και οργάνωσε εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, μένοντας μακριά από τακτικές της πολιτικής ορθότητας και σκοπιμότητας, παρά μόνο υπακούοντας τη συνείδηση του.

Ο ανιδιοτελής αγώνας του για την ιδιαίτερη πατρίδα του προκάλεσε την παράλογη απόφαση για την ερήμην καταδίκη του σε 8 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση από το δικαστήριο Αργυροκάστρου τον Φεβρουάριο του 2021 για τη διοργάνωση εκδήλωσης για την επέτειο του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας στους Βουλιαράτες τον Μάιο του 2018. Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχε και ο εθνομάρτυρας Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Μάλιστα για να επιβεβαιωθεί η καταδίκη του κ. Κολίλα, την ώρα της απόφασης είχε σταθμεύσει έξω από το δικαστήριο τζιπ της αλβανικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας!  

Παρ’ όλα ο Μόντης Κολίλας δεν υποχώρησε και συνεχίζει απτόητος τον αγώνα του για τα δίκαια του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Στα μέσα Μαρτίου δέχτηκε την τιμητική πρόταση να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος «Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» ώστε να εκπροσωπήσει μέσα από τις τάξεις μίας γνήσιας πατριωτικής δύναμης τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. 

epirus.top

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη