Εκτελέσεις στον Μεσαίωνα «Μεσαιωνικές Φρικαλεότητες


Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα (επίσης γνωστή ως Μεσαιωνική περίοδος), τα δημόσια βασανιστήρια και οι εκτελέσεις ήταν κοινές σε όλη την Αγγλία και θεωρούνταν μια κοινωνικά αποδεκτή μορφή τιμωρίας.

1) Αποκεφαλισμός

Παράξενο και όμως αληθινό, ο αποκεφαλισμός θεωρούνταν μία από τις πιο τιμητικές και λιγότερο οδυνηρές μεθόδους εκτέλεσης. Αν το τσεκούρι ήταν αρκετά κοφτερό, το άτομο μπορούσε να αποκεφαλιστεί με ένα μόνο χτύπημα, επιτρέποντας έναν άμεσο θάνατο. Λόγω αυτού, οι αποκεφαλισμοί συχνά επιφυλάσσονταν για ευγενείς, ιππότες και ακόμη και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

2) Κάψιμο στην πυρά

Το να "καεί στην πυρά" ήταν μια κοινή μορφή εκτέλεσης και συνήθως δινόταν σε άτομα που θεωρούνταν αιρετικοί ή μάγισσες. Δεμένοι σε έναν ξύλινο πάσσαλο και περιβαλλόμενοι από κλαδιά, αυτά στη συνέχεια ανάβονταν και τα θύματα καίγονταν αργά ζωντανά.

3) Κρέμασμα, Σκίσιμο και Τεταρτισμός

Ίσως η πιο βάρβαρη από όλες τις μεθόδους εκτέλεσης ήταν το κρέμασμα, το σκίσιμο και ο τεταρτισμός. Αυτή η τιμωρία δινόταν παραδοσιακά σε όσους κρίνονταν ένοχοι για προδοσία. Ο ένοχος κρεμιόταν και λίγο πριν το θάνατο αποδεσμευόταν, αποσπούσαν τα εντόσθια του και τα έριχναν στη φωτιά - όλα αυτά ενώ ήταν ακόμα ζωντανός. Μόλις πέθαινε, το σώμα του κοβόταν σε τέσσερα κομμάτια και τα μέρη του σώματος αποστέλλονταν σε τέσσερα διαφορετικά μέρη της πόλης ως δημόσια προειδοποίηση για άλλους.

4) Θρυμματισμός

Χρησιμοποιούνταν τόσο ως βασανιστήριο όσο και ως μέθοδος εκτέλεσης, ο μεσαιωνικός θρυμματισμός περιλάμβανε τοποθέτηση του κεφαλιού του κατηγορούμενου σε μια συσκευή που αργά θρυμμάτιζε το πάνω και τα πλάγια του κεφαλιού μαζί. Τελικά τα μάτια έσκαγαν, το κρανίο έσπαζε και ο λαιμός σπάει.

5) Βρασμός μέχρι Θανάτου

Ο βρασμός μέχρι θανάτου συνήθως επιφυλάσσονταν για δηλητηριαστές, παραχαράκτες νομισμάτων και πλαστογράφους. Περιλάμβανε την ρίψη του κατηγορούμενου σε ένα καζάνι με βραστό νερό ή λάδι και το θύμα σιγά-σιγά καίγονταν μέχρι θανάτου.

6) Σουβλισμός

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο μεσαιωνικός σουβλισμός σήμαινε το να σουβλίζονται (ή να διαπερνώνται) με ένα μεγάλο αιχμηρό αντικείμενο, όπως μια μεταλλική λόγχη ή έναν πάσσαλο και αφήνονταν να πεθάνουν. Αυτή η σωματική τιμωρία θεωρούνταν μία από τις πιο σοκαριστικές δημόσιες μορφές εκτελέσεων και συχνά δινόταν σε ύποπτες μάγισσες, γυναίκες που κρίνονταν ένοχες για παιδοκτονία και παιδόφιλους.

7) Κρέμασμα

Μία από τις πιο γνωστές μορφές εκτέλεσης, το παραδοσιακό κρέμασμα ήταν ακόμα πολύ συνηθισμένο στον Μεσαίωνα. Κάποιος μπορούσε να κρεμαστεί για διάφορους λόγους, από μικροκλοπές έως έναν επιφανή ευγενή. Όταν γινόταν με καταπακτή, ο λαιμός έσπαζε επιτρέποντας έναν γρήγορο θάνατο, αλλά η απλή κρέμαση μπορούσε να διαρκέσει λεπτά (μερικές φορές και περισσότερο) μέχρι το θάνατο.

8) Ο Τροχός

Ο τροχός ή ο τροχός της Αικατερίνης περιλάμβανε τον σταδιακό σπάσιμο των άκρων του θύματος ενώ ήταν δεμένος σε έναν τροχό και στη συνέχεια αφήνονταν να πεθάνει. Οδυνηρή, αυτή η μορφή εκτέλεσης μπορούσε να διαρκέσει ημέρες μέχρι τον θάνατο.

9) Πριόνισμα

Το πριόνισμα είναι ακριβώς όπως ακούγεται. Το θύμα κρεμόταν ανάποδα και αργά πριονίζονταν στη μέση. Αν πριονίζονταν ολόκληρο, πέθαιναν, αλλά συχνά το θύμα πριονιζόταν μέχρι την κοιλιά και άφηναν να πεθάνει, κάτι που μπορούσε να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

10) Σταύρωση

Ανατρέχοντας σε βιβλικές εποχές, η σταύρωση επίσης πραγματοποιούνταν σε όλη τη μεσαιωνική Ευρώπη. Η σταύρωση είναι να καρφώνεται ένα άτομο σε έναν σταυρό με τα χέρια και τα πόδια του και να αφήνεται εκεί μέχρι να πεθάνει. Ένας πολύ παρατεταμένος και φυσικά οδυνηρός τρόπος θανάτου, μπορούσε να διαρκέσει ημέρες και ακόμα και μέχρι μια εβδομάδα μέχρι να επέλθει ο θάνατος.

www.mwlonlave.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη