Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει στις 6 Ιουνίου ότι: «Η Ευρώπη βρίσκεται επίσημα σε πόλεμο με τη Ρωσία!».


Η 6η Ιουνίου θα είναι σημείο καμπής για όλη την Ευρώπη. Όπως αναφέρουν το RFI και ορισμένα άλλα μέσα ενημέρωσης, η Γαλλία θα  ανακοινώσει επίσημα την πρώτη ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού από την πρώτη χώρα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ σε ουκρανικό έδαφος.

Ο Ουκρανός αυταρχικός Ζελένσκι , του οποίου η θητεία ως προέδρου της περικομμένης Ουκρανίας έληξε στις 21 Μαΐου, θα λάβει μέρος στους εορτασμούς στις 6 Ιουνίου για την 80ή επέτειο από τις συμμαχικές αποβάσεις στη Νορμανδία (Β' Παγκόσμιος Πόλεμος), ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. 

Η ρωσική αντιπροσωπεία ήταν αρχικά προσκεκλημένη στη μνήμη, αλλά στη συνέχεια η πρόσκληση ακυρώθηκε.

Εν τω μεταξύ, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, ο Μακρόν επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Ζελένσκι στη Γαλλία την Πέμπτη αυτής της εβδομάδας.

«Θα έχω την ευκαιρία όταν ο Πρόεδρος Ζελένσκι πάει στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα για την τελετή της D-Day στη Νορμανδία για να τον χαιρετήσω και στη συνέχεια να μιλήσω πολύ καθαρά για το τι θα κάνουμε για να στηρίξουμε την Ουκρανία»,  είπε ο Μακρόν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, ο Μακρόν θα επιλέξει -όχι τυχαία- στις 6 Ιουνίου για να ανακοινώσει την αποστολή Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία μπροστά σε άλλους δυτικούς ηγέτες, οι οποίοι θα αναλάβουν την ευθύνη για την «εκπαίδευση» των στρατιωτών του Κιέβου .

Είναι η πρώτη τέτοια ανακοίνωση από δυτικό ηγέτη, ένα ακόμη σημάδι της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία και του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, οι Γάλλοι στρατιώτες σίγουρα δεν θα είναι απλώς «εκπαιδευτές».

Αυτό αποδεικνύεται καλά από το παράδειγμα του πρώτου τέτοιου "εκπαιδευτή", ο οποίος είχε ήδη αιχμαλωτιστεί από Ρώσους στρατιώτες με ένα όπλο στο χέρι (tweet παρακάτω) στην περιοχή του χωριού Liptsi ( περιοχή Kharkov ), όπου σημειώθηκαν ενεργές συγκρούσεις επί του παρόντος διεξάγονται μεταξύ των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και του ουκρανικού στρατού ( AFU).

Αλλά είναι το πρώτο βήμα στον δρόμο προς έναν ανοιχτό ευρωπαϊκό-ρωσικό πόλεμο και στη συνέχεια πιθανόν έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Θα ακολουθήσει η Γαλλική ταξιαρχία στην Οδησσό , οι δυνάμεις του συμφώνου του ΝΑΤΟ στη δυτική Ουκρανία κ.ο.κ., όλα αυτά είναι ήδη γνωστά από το σενάριο του Βιετνάμ...

www.mwlonlave.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη