Ακτιβιστής «χασάπης» της διαφορετικότητας των φύλων που διέδιδε πορνογραφία ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη


Ο Νορβηγός Marius Gustavson, ο άνθρωπος πίσω από μια επικερδή ιστοσελίδα ακραίων τροποποιήσεων σώματος, γνωστή για τη μετάδοση "φρικιαστικών και αποκρουστικών" βίντεο ευνουχισμών και ακρωτηριασμών μελών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη ποινή 22 ετών. Η ιστοσελίδα του Gustavson, Eunuch Maker, λειτουργούσε με συνδρομή επί πληρωμή και είχε συγκεντρώσει πάνω από 22.000 εγγεγραμμένους χρήστες, αποφέροντας σχεδόν 300.000 λίρες πριν κλείσει.

Οι δικαστικές διαδικασίες αποκάλυψαν φρικιαστικές λεπτομέρειες για το κύκλωμα τροποποίησης σώματος του Gustavson, το οποίο κέρδιζε χρήματα από ρητά βίντεο που έδειχναν άνδρες να υποβάλλονται σε "επικίνδυνες, περιττές και ζωής-αλλαγές επεμβάσεις", συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης ανδρικών γεννητικών οργάνων. Ο Gustavson, 46 ετών, συμμετείχε προσωπικά σε τουλάχιστον 30 επεμβάσεις μεταξύ 2017 και 2021 πριν από τη σύλληψή του, και κρατούσε τεμαχισμένα μέρη του σώματος ως "τρόπαια" στην κατάψυξη του σπιτιού του.

Ο δικαστής Mark Lucraft, κατά την έκδοση της ποινής, περιέγραψε τον Gustavson ως τον εγκέφαλο μιας "μεγάλης κλίμακας", "φρικιαστικής και αποκρουστικής" και "εξαιρετικά επικίνδυνης" επιχείρησης, την οποία χαρακτήρισε ως "ανθρώπινη σφαγή". Ο δικαστής Lucraft δήλωσε ότι ήταν "απολύτως πεπεισμένος" ότι το κίνητρο του Gustavson ήταν ένας συνδυασμός σεξουαλικής ικανοποίησης και οικονομικής ανταμοιβής.

Η νομική υπεράσπιση του Gustavson υποστήριξε ότι υπέφερε από διαταραχή ακεραιότητας σώματος (BID) και προσπαθούσε απλώς να "χαρίσει ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων" βοηθώντας όσους είχαν παρόμοιες ανάγκες. Ο Rashvinderjeet Panesar, υπερασπιζόμενος τον Gustavson, δήλωσε: "Είχε την επιθυμία να γίνει ο αρχιτέκτονας του σώματός του. Η τροποποίηση του τον οδήγησε σε αισθήματα ενδυνάμωσης. Φαίνεται ότι αυτό έγινε εθισμός για εκείνον."

Ωστόσο, οι μαρτυρίες των θυμάτων έδωσαν μια διαφορετική εικόνα. Ένα θύμα, που μίλησε ανώνυμα στο Reduxx, περιέγραψε την ψυχολογική χειραγώγηση που χρησιμοποιούσε η ιστοσελίδα του Gustavson, η οποία περιλάμβανε ένα ιεραρχικό σύστημα ανταμοιβής που "το έκανε να μοιάζει με παιχνίδι". Οι άνδρες που είχαν υποβληθεί σε επαληθευμένο ευνουχισμό ή ακρωτηριασμό μελών έλαβαν ένα σήμα προφίλ που αύξανε το καθεστώς τους στην διαδικτυακή κοινότητα.

Το θύμα που προσήλθε, παρουσίασε τη δήλωση επιπτώσεών του στο Old Bailey και εξήγησε με τρομακτικές λεπτομέρειες πώς ο Gustavson τον έδεσε και του χορήγησε αναστολείς τεστοστερόνης, που όπως είπε, άλλαξαν τη χημεία του εγκεφάλου του με τρόπο που τον έκανε "πιο ευάλωτο στη χειραγώγηση" πριν από την χειρουργική σεξουαλική κακοποίηση. Το θύμα δήλωσε: "Όταν ακούω ότι οι άνθρωποι συναίνεσαν σε αυτές τις διαδικασίες, αναρωτιέμαι τι ορισμό της συγκατάθεσης χρησιμοποιούν, γιατί εγώ σίγουρα δεν συναίνεσα σε αυτό που συνέβη εκείνη τη νύχτα υπό την επήρεια ναρκωτικών."Το θύμα επίσης ανέφερε τις διασυνδέσεις του Gustavson με "κόφτες", ερασιτέχνες χειρουργούς στο Βερολίνο που ευνουχίζουν άνδρες για σεξουαλική ικανοποίηση. Ένας Γερμανός άνδρας που σχετιζόταν με τον Gustavson ισχυρίστηκε ότι ευνούχισε ή ακρωτηρίασε μερικώς τα γεννητικά όργανα οκτώ ανδρών μεταξύ Ιουλίου 2018 και Μαρτίου 2020, ενώ ήταν υπό δικαστική έρευνα για φόνο μετά τον θάνατο ενός από τα θύματά του.

Η θαρραλέα μαρτυρία του θύματος ήταν καθοριστική για την υπόθεση κατά του Gustavson. Παρά τον φόβο για αντίποινα από το δίκτυο του Gustavson, τόνισε τη σημασία της αποτροπής άλλων από το να αναγκαστούν σε μη αναστρέψιμες πράξεις που θα μετάνιωναν.

Η καταδίκη του Gustavson υπενθυμίζει έντονα τους κινδύνους των ακραίων πρακτικών τροποποίησης σώματος και την εκμετάλλευση ευάλωτων ατόμων. Υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για επαγρύπνηση και προστασία για την πρόληψη τέτοιων φρικτών κακοποιήσεων στο μέλλον.

www.mwlonlave.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη