Τι συμβαίνει τελικά με την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά – Οι πρώτοι θάνατοι είναι γεγονός, ευθύνονται τα εμβόλια για Covid;


Αντικείμενο έρευνας στις ΗΠΑ δεκάδες νέα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ διερευνούν 109 περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, συμπεριλαμβανομένων πέντε θανάτων, για να προσδιορίσουν την αιτία, με τη λοίμωξη από αδενοϊό ως κύρια γραμμή έρευνας, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσίας υγείας.

Πάνω από το 90% των παιδιών νοσηλεύτηκαν και το 14% χρειάστηκαν μεταμοσχεύσεις ήπατος, σύμφωνα με τα CDC.

Οι υπό διερεύνηση υποθέσεις καταγράφηκαν τους τελευταίους επτά μήνες σε 25 πολιτείες.

Η πλειονότητα των ασθενών έχει αναρρώσει πλήρως και έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, σύμφωνα με τα CDC.

Η οξεία ηπατίτιδα

Η ηπατίτιδα είναι μια φλεγμονή του ήπατος που προκαλείται συχνά από ιογενείς λοιμώξεις, αλλά περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο.

Δεν είναι ασυνήθιστο στα παιδιά αλλά συνήθως δεν είναι σοβαρό, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC.

Περισσότερα από τα μισά παιδιά είχαν επιβεβαιωμένη μόλυνση από αδενοϊό.

Ωστόσο, αξιωματούχοι του CDC ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν ακόμη εάν ο αδενοϊός είναι η πραγματική αιτία.

Ο αδενοϊός είναι ένας κοινός ιός που συνήθως προκαλεί ήπια συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης ή προβλήματα στο στομάχι και το έντερο.

Τα εμβόλια για Covid

Δεν είναι γνωστή αιτία σοβαρής ηπατίτιδας σε κατά τα άλλα υγιή παιδιά, αν και έχει συνδεθεί με την ασθένεια σε παιδιά με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

«Επίσης, δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος ρόλος μπορεί να παίζουν άλλοι παράγοντες, όπως η έκθεση στο περιβάλλον, τα φάρμακα ή άλλες λοιμώξεις που μπορεί να έχουν τα παιδιά», είπε ο Jay Butler,, αναπληρωτής διευθυντής για μολυσματικές ασθένειες στα CDC.

Ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 δεν είναι η αιτία των ασθενειών, είπε ο Butler, αν και άλλοι Αμερικανοί επιστήμονες δεν συμμερίζονται τη θέση του.

ΗΠΑ: Ανεπαρκές σύστημα επιτήρησης

Τα παιδιά είχαν μέση ηλικία τα δύο έτη, πράγμα που σημαίνει ότι τα περισσότερα από αυτά δεν ήταν κατάλληλα για να λάβουν το εμβόλιο.

Τα CDC, πάντως εξακολουθούν να διερευνούν εάν υπάρχει συσχέτιση με τον ιό Covid-19 και τα εμβόλια.

Ωστόσο, οι αρχικές εννέα περιπτώσεις στην Αλαμπάμα παιδιών με σοβαρή ηπατίτιδα δεν είχαν προσβληθεί από Covid.

Οι ιοί της ηπατίτιδας A, B, C, D και E δεν έχουν βρεθεί στα παιδιά κατά τις αρχικές έρευνες, σύμφωνα με τα CDC.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν διαπιστώσει αύξηση στις λοιμώξεις από αδενοϊό με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, πρόσθεσε ο Butler.

Ωστόσο, ο Umesh Parashar, αξιωματούχος των CDC, τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν καλό εθνικό σύστημα επιτήρησης του ιού.

Να σημειωθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πρώτο ενημέρωσε για το θέμα τον κόσμο έχει τεκμηριώσει μία σημαντική αύξηση στα κρούσματα ηπατίτιδας.

Οι γονείς θα πρέπει να λαμβάνουν τις τυπικές προφυλάξεις για την πρόληψη των ιογενών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένου του πλυσίματος των χεριών, της κάλυψης του βήχα και του φτερνίσματος, του να μην αγγίζουν τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα και την αποφυγή ατόμων που είναι άρρωστα.

Τα CDC εξέδωσαν μια παναμερικανική προειδοποίηση για την υγεία στα τέλη Απριλίου σχετικά με σοβαρά κρούσματα ηπατίτιδας μεταξύ εννέα παιδιών στην Αλαμπάμα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακολουθεί επίσης στενά την κατάσταση και έχει εντοπίσει περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας με άγνωστη αιτία μεταξύ παιδιών σε τουλάχιστον 11 χώρες.

πηγη

"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια