Ρωσικά drones κατέστρεψαν δεύτερο Αμερικανικό «Abrams», αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, οι μετοχές της General Dynamics έπεσαν αμέσως!


Δύο drones αξίας 
500 δολαρίων το καθένα βοήθησαν στην καταστροφή ενός άλλου άρματος μάχης των ΗΠΑ αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα νέο βίντεο αποκάλυψε πώς δύο ρωσικά drones καμικάζι κατέστρεψαν ένα αμερικανικής κατασκευής ουκρανικό τανκ M1 Abrams που προμηθεύτηκε από τις ΗΠΑ .

Σύμφωνα με το RIA Novosti, το καμάρι της αμερικανικής βιομηχανίας όπλων χτυπήθηκε κοντά στο χωριό Berdjiči , όχι μακριά από την Avdeyevka , μια πόλη στο Donbass που απελευθερώθηκε πρόσφατα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αμέσως έπεσαν οι μετοχές της εταιρείας που κατασκευάζει αμερικανικά τανκς... Πηγή: Screenshot, X

Το βίντεο δείχνει ένα drone να χτυπά τον πυργίσκο του τανκ, ενώ ένα άλλο UAV κάνει ελιγμούς για να χτυπήσει την πιο ευάλωτη οροφή του Abrams.

Στρατιώτες από τη ρωσική ομάδα οπλισμών Center απενεργοποίησαν το τανκ με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη FPV (προβολή πρώτου προσώπου) αφού το ακινητοποίησαν με πυραυλική χειροβομβίδα, αναφέρει το RIA Novosti, επικαλούμενο εκπρόσωπο του κατασκευαστή UAV.

Η κατασκευή αυτοσχέδιων drones καμικάζι κοστίζει λίγο περισσότερο από 500 δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του UAV και της μονάδας ελέγχου του, είπε προηγουμένως ο κατασκευαστής στο RT.

Αμερικανικό "Abrams" στο φυσικό περιβάλλον - μακριά από το Donbass. Πηγή: Screenshot, X

Είναι το δεύτερο τανκ Abrams που καταστράφηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αφού το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι το τεθωρακισμένο όχημα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ καταστράφηκε κοντά στην Avdeyevka.

Το πρώτο τανκ ήταν χωρίς εσωτερικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας προτού σταλεί στην Ουκρανία , δήλωσε το Σάββατο ο Γιαν Γκαγκίν, σύμβουλος του ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ της Ρωσίας (DPR) .

«Όλες οι καινοτομίες και οι μυστικές τεχνολογίες αφαιρέθηκαν από αυτό για να μην τους πιάσει το Κίεβο », είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι μετά την καταστροφή ήταν «ένα άδειο κανόνι».

Υποστήριξε ότι οποιοσδήποτε ξένος εξοπλισμός πιθανότατα θα αφαιρεθεί ομοίως από μια σειρά λειτουργιών πριν παραδοθεί στο Κίεβο από δυτικούς προμηθευτές ή πιθανότατα θα παρακολουθούνταν από δυτικούς εμπειρογνώμονες.

Παρά την ανακοίνωση της παράδοσης 31 αρμάτων μάχης «Abrams» στην Ουκρανία τον Ιανουάριο του 2023, οι ΗΠΑ τα παρέδωσαν στο Κίεβο μόλις το φθινόπωρο.

Τα οχήματα απουσίαζαν αισθητά από τις πρώτες γραμμές μέχρι τον Φεβρουάριο, πολύ μετά την αποτυχία της πολυδιαφημισμένης αντεπίθεσης του Κιέβου.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι καμία ποσότητα δυτικών όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει την έκβαση της σύγκρουσης και μόνο θα παρατείνει τις μάχες και θα προκαλέσει περιττούς θανάτους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη