Τα ΜΑΤ κτυπούν και ρίχνουν χημικά κατόπιν κυβερνητικών εντολών στους συναδέλφους τους πυροσβέστες!


Επεισόδια ξέσπασαν έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επί της λεωφόρου Κηφισίας όταν τα ΜΑΤ κτύπησαν και έριξαν χημικά κατόπιν κυβερνητικών εντολών στους συναδέλφους τους πυροσβέστες!

Οι πυροσβέστες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το κτίριο Φάρος όπου στεγάζεται η ΓΓ Πολιτική Προστασία προκειμένου να ζητήσουν τη μονιμοποίησή τους αλλά και προσλήψεις προσωπικού. Λόγω της συγκέντρωσης έκλεισε αρκετές φορές η λεωφόρος Κηφισίας. 

Η ένταση σημειώθηκε όταν η αστυνομία επιχείρησε να περιορίσει τους πυροσβέστες προκειμένου να μην κλείνει ο δρόμος και προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τα χημικά χρησιμοποιήθηκε και η Αύρα που εκτόξευσε νερό κατά των συναδέλφων τους αφού ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας, πυροσβεστών, ενώ έχουν γίνει 3 με 4 προσαγωγές.

Με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα» οι συγκεντρωμένοι που έχουν έρθει στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα, αντιδρούν, όπως τονίζουν, «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζητούν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.






Aπό νωρίς το μεσημέρι πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο ζητώντας ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόκειται για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ένστολων, ύστερα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη