H ΜΚΟ Human Rights 360 καταγγέλλεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης - «Πάγωσαν» λογαριασμοί


Στην εισαγγελία και τα αρμόδια υπουργεία κατατέθηκε πόρισμα στο οποίο περιγράφονται οι πρακτικές ιδιοποίησης, από δίκτυο ΜΚΟ, ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονταν για τη στήριξη μεταναστών και προσφύγων.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος (Αρχή για το Ξέπλυμα), υπό τον επικεφαλής της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, αναφέρει το dikastiko.gr. 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, η βασική οργάνωση που αναφέρεται στο πόρισμα, ως ο κινητήριος μοχλός, είναι η Human Rights 360.

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ αναμένεται να ερευνηθεί για το  κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης αλλά και της απιστίας. Ήδη φαίνεται πως έχουν «παγώσει» οι λογαριασμοί του ιδίου, προσφιλούς του ατόμου, της Οργάνωσης κι άλλων προσώπων. 

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, το συγκεκριμένο πρόσωπο και οι συνεργοί του, φέρεται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με στόχο να ιδιοποιηθεί μεγάλα ποσά από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο - όχι την Ε.Ε. - στον οποίο συμμετέχουν χώρες, όπως η Νορβηγία, που χρηματοδοτούν τέτοιες οργανώσεις.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, που επικαλείται πληροφορίες από το πόρισμα, παράλληλα στήθηκε και ένα δίκτυο άλλων συνεργαζόμενων ΜΚΟ, στις οποίες διοχέτευε μεγάλα χρηματικά ποσά για παροχή υπηρεσιών προς τη δίκη του Οργάνωση.

Ο ίδιος, ως φυσικό πρόσωπο, φαίνεται πως είχε συνάψει σχέση εργασίας με εκείνες και φέρεται να εισέπραττε τα χρήματα που πήγαιναν από την ΜΚΟ Human Rights 360 σε αυτές. Το ποσό, κατά πληροφορίες, ξεπερνά κατά πολύ τις 120.000 ευρώ.

Τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ανάπτυξης έχουν λάβει το πόρισμα και έχουν μπλοκάρει χρηματοδότηση ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία είχε εγκριθεί για τη ΜΚΟ. 

Κατά τη Real News, τα έσοδα της Human Rights 360 από δωρεές αυξήθηκαν από περίπου 19.000 ευρώ σε άνω του ενός εκατομμυρίου εντός τεσσάρων ετών.

Σε εκκρεμότητα, να σημειωθεί, παραμένει και ποινική προκαταρκτική εξέταση στον Άρειο Πάγο, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σκιαδαρέση, που είναι ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός του Ανώτατου Δικαστηρίου για θέματα προσφύγων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη