Τρέμουν τις κοινωνίες. Πάνω από 5.000 Ελβετοί στρατιώτες θα φυλάνε τα καθάρματα του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ φέτος


Όταν οι ελίτ της παγκοσμιοποίησης πετάξουν στο Νταβός της Ελβετίας τις επόμενες ημέρες για να προετοιμαστούν για την ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), δεν θα είναι καθόλου μόνοι τους καθώς θα κατεβαίνουν από τα ιδιωτικά τους τζετ και θα μπαίνουν στο στόλο των λιμουζινών που τους περιμένουν.

Περίπου 5.000 και πλέον στρατιώτες του ελβετικού στρατού έχουν αναπτυχθεί για να καλωσορίσουν τους συμμετέχοντες στο πολυτελές χιονοδρομικό θέρετρο και να προστατεύσουν τους συμμετέχοντες από τυχόν παρενοχλήσεις, διαμαρτυρίες ή αντίθετες φωνές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, το ελβετικό υπουργείο Άμυνας (VBS) ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Συνέλευση, το κοινοβούλιο της χώρας, ενέκρινε την ανάπτυξη του μαζικού αποσπάσματος του ελβετικού στρατού, αναφέρει η ελβετική γερμανόφωνη εφημερίδα Blick.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαμαρτυρίες κατά του WEF αναμένεται να πραγματοποιηθούν όλη την επόμενη εβδομάδα μετά την έναρξη του συνεδρίου τη Δευτέρα.

Στην πόλη του Νταβός έχουν υποβληθεί δύο αιτήματα για άδεια διαδήλωσης κατά της συνόδου κορυφής, δήλωσε στον ελβετικό Τύπο ένας από τους διοικητικούς αξιωματούχους της πόλης.

Όπως ανέφερε το Breitbart News, η φετινή σύνοδος έχει τίτλο “Συνεργασία σε έναν κατακερματισμένο κόσμο” και θα ακολουθήσει τη Μεγάλη επανεκκίνηση, όπως αυτή διακηρύχθηκε στη σύνοδο κορυφής του Νταβός το 2021.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη