Medvedev: Αν η γερμανική Rheinmetall κατασκευάσει εργοστάσιο τανκς στην Ουκρανία θα το… εγκαινιάσουμε με πυραύλους Kalibr


Η γερμανική εταιρεία προτίθεται να μεταφέρει στην Ουκρανία εγκαταστάσεις για την παραγωγή αρμάτων μάχης

Σαφή προειδοποίηση στη Γερμανία απηύθυνε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.

Δήλωσε ότι εάν η γερμανική εταιρεία Rheinmetall αποφασίσει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, τότε θα αντιμετωπιστεί από τη Ρωσία με πυραύλους Kalibr.

«Η αναφορά για την κατασκευή του εργοστασίου τανκς Rheinmetall στη Malorossiya (γεωγραφικός και ιστορικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει περιοχές που αποτελούν κυρίως μέρος της σημερινής Ουκρανίας) μοιάζει με πρωτόγονο τρολάρισμα του καθεστώτος του Κιέβου.

Εάν οι Fritzs (υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιείται για τους Γερμανούς) αποφασίσουν να κατασκευάσουν στα σοβαρά - αν και είναι ρεαλιστές άνθρωποι - θα το περιμένουμε με ανυπομονησία.

Θα εγκαινιαστεί δεόντως με πυραύλους Kalibr και άλλους μηχανισμούς», έγραψε ο Medvedev στο Telegram.

Στις 9 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής της Rheinmetall, Armin Papperger, δήλωσε στη Handelsblatt ότι η εταιρεία είναι «έτοιμη να μεταφέρει μια εγκατάσταση στην Ουκρανία για τη συναρμολόγηση των τανκς Panther, μόλις τελειώσει ο πόλεμος», εφόσον λάβει την έγκριση της γερμανικής κυβέρνησης.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη