Γερμανίδα δικαστής άφησε ελεύθερους 8 άντρες που βίασαν ομαδικά 15χρονη Γερμανίδα


Πραγματογνώμονας που κατέθεσε ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Αμβούργου πρότεινε ότι ο βιασμός μπορεί να είναι ένα μέσο για να εκτονωθεί η «απογοήτευση» των μεταναστών.

Το γερμανικό δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του την Τρίτη σχετικά με τους υπεύθυνους για τον βάρβαρο ομαδικό βιασμό, τον Σεπτέμβριο του 2020, μιας 15χρονης Γερμανίδας στη βόρεια πόλη του Αμβούργου.

Από τους έντεκα άνδρες που κατηγορήθηκαν αρχικά σε σχέση με τον ομαδικό βιασμό της ανήλικης - μόνο τέσσερις από τους οποίους ήταν τεχνικά Γερμανοί - οι δύο αθωώθηκαν. Εννέα κρίθηκαν ένοχοι. Οκτώ έλαβαν δοκιμαστική περίοδο, που δεν υπερβαίνει τα δύο χρόνια. Μόνο ένας οδηγείται στη φυλακή.

Υπήρξαν σημαντικές αντιδράσεις μετά την απελευθέρωση οκτώ καταδικασθέντων βιαστών, ωθώντας τους αξιωματούχους να καταδικάσουν τις κριτικές της απόφασης, ιδιαίτερα αυτές που έχουν «αντι-μεταναστευτικό» χαρακτήρα.

Ποιο είναι το παρασκήνιο;

Το Spiegel ανέφερε ότι το θύμα παρακολούθησε ένα πάρτι στο γκαζόν του φεστιβάλ στο πάρκο της πόλης πάνω από 350 στρεμμάτων του Αμβούργου στις 19 Σεπτεμβρίου 2020. Τέσσερις από τους άνδρες έσυραν το κορίτσι, στη συνέχεια μεθυσμένο, σε έναν θάμνο και το βίασαν. Ένας από τους βιαστές έκλεψε το τηλέφωνο και το πορτοφόλι της.

Στη συνέχεια, ενώθηκαν και άλλοι δύο άνδρες, βίασαν το θύμα.

Μετά την αρχική σειρά επιθέσεων, το θύμα φέρεται να άρχισε να σκοντάφτει μακριά, ακριβώς στην αγκαλιά ενός άλλου βιαστή από την αγέλη. Στη συνέχεια, ο βιαστής που την αναχαίτισε κοντά στο λιβάδι του φεστιβάλ, ενώθηκε με τρεις επιπλέον βιαστές, οι οποίοι υποπτεύονται ότι όλοι είχαν παρόμοια σεξουαλική επίθεση στο θύμα. Λόγω της αβεβαιότητας για το εάν οι τρεις τελευταίοι βίασαν το θύμα, ένας βιαστής αθωώθηκε.

Ο άγριος ομαδικός βιασμός διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, μετά τη βίαιη απανθρωποποίησή της, το θύμα κατάφερε να μπει σε ένα τρένο. Ωστόσο η αγέλη, καταλαβαίνοντας ότι ταξίδευε μόνη, την ακολούθησαν. Ευτυχώς, κατέφυγε σε μια ομάδα ανθρώπων που «αναγνώρισαν την κατάστασή της και κάλεσαν την αστυνομία».

Το DNA απέδειξε ότι εμπλέκονται εννέα από τους βιαστές. Υπήρχαν επίσης αποδεικτικά βίντεο, αλλά το Spiegel ανέφερε ότι το υλικό «διαγράφηκε ανεπανόρθωτα λίγο μετά το έγκλημα», έτσι ώστε ούτε οι ανακριτές ούτε το δικαστήριο μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τα γενετικά στοιχεία που κατέστησαν άφθονα σαφές.

Ένας ενδέκατος κατηγορούμενος που κατηγορήθηκε για συνέργεια και μαγνητοσκόπηση του βιασμού αθωώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος.

Ενώ τέσσερις από τους βιαστές φέρεται να ήταν γερμανικής υπηκοότητας, άλλοι τέσσερις φέρεται να είχαν αφγανική, Κουβέιτ, Αρμενική και Μαυροβούνια υπηκοότητα. Η Morgenpost Verlag GmbH ανέφερε ότι ένας γεννήθηκε στο Ιράν, ένας άλλος στη Λιβύη και ένας τρίτος στην Αίγυπτο. Το δικαστήριο δεν έχει αναφέρει την εθνικότητα δύο εκ των βιαστών.

Δίκη

Αν και οι βιαστές ήταν ηλικίας 17 έως 21 ετών την εποχή του φρικτού εγκλήματος, δικάστηκαν σε δικαστήριο ανηλίκων. Η δίκη, όπου το δικαστήριο απαγόρευσε την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, ξεκίνησε τον Μάιο του 2022 και διήρκεσε 68 ημέρες.

Ενενήντα έξι μάρτυρες και αρκετοί πραγματογνώμονες κατέθεσαν τελικά.

Ανάμεσα στους λεγόμενους πραγματογνώμονες ήταν η ψυχίατρος Nahlah Saimeh . Η Saimeh υποστήριξε ότι ο ομαδικός βιασμός μπορεί να ήταν ένα μέσο για να απαλλαγούμε από την «απογοήτευση» που υποτίθεται ότι συνοδεύεται από «εμπειρίες μετανάστευσης και κοινωνικο-πολιτισμική οικία».


Η Saimeh είπε ότι οι βιαστές «που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, εντελώς ξεριζωμένοι πολιτιστικά, γλωσσικά και κοινωνικά» μπορεί να αντιμετωπίσουν ένα «μίγμα συναισθημάτων θυμού, θλίψης, αδυναμίας, κατάθλιψης, φαντασιώσεων μεγαλείου ως μια προσπάθεια αντιστάθμισης για να αντιμετωπίσει τη δική του δυστυχία. και χρήση ναρκωτικών».

«Οι διαταραγμένες, απροετοίμαστες μεταναστευτικές εμπειρίες και η κοινωνικο-πολιτιστική έλλειψη στέγης αυξάνουν τον κίνδυνο εθισμού και ψύχωσης», είπε ο λεγόμενος ειδικός. Το σεξ, συνέχισε, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως «μέσο απελευθέρωσης της απογοήτευσης και του θυμού».

Ο ψυχίατρος πρότεινε περαιτέρω ότι ο ομαδικός βιασμός ενισχύει την ταυτότητα και ενισχύει το ομαδικό συναίσθημα.

Οι δικηγόροι των βιαστών ζήτησαν αθωώσεις, υπονοώντας ότι τα ίχνη του σπέρματός τους στα ρούχα του θύματος δεν αποδεικνύουν ότι το σεξ ήταν εξαναγκασμένο.

Ενώ η προεδρεύουσα δικαστής Anne Meier-Goering αναγνώρισε ότι "κανείς από τους κατηγορούμενους δεν είπε λέξη μετάνοιας " κατά τη διάρκεια της δίκης, ωστόσο καταδίκασε οκτώ από τους βιαστές σε αναστολή, όχι μεγαλύτερη από δύο χρόνια.

Μόνο ένας βιαστής, ένας 19χρονος, έλαβε ποινή φυλάκισης. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και εννέα μηνών χωρίς αναστολή.

Ο Matthias Jahn από το Πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης είπε στο ZDFHeute ότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη το γεγονός ότι κανένας από τους βιαστές δεν είχε προηγουμένως καταδικαστεί σε φυλακή για νέους ή είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα.

Η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί ακόμα να ασκηθεί έφεση.

Προφανώς η Γερμανία ήταν στο παρελθόν πρόθυμη να βάλει λουκέτο σε ομαδικούς βιαστές. Δέκα μετανάστες —οκτώ Σύροι, ένας Ιρακινός και ένας Αλγερινός που ομοίως δήλωσαν ότι το θύμα τους είχε συναινέσει — καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τον Ιούλιο του 2020 για ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης γυναίκας στο Φράιμπουργκ. Η μέγιστη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε ήταν πέντε χρόνια και έξι μήνες.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη