Τους επόμενους τρεις μήνες θα δανειστούν ξανά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για την Ουκρανία!


Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση, 
η Ουκρανία ξεμένει από χρήματα για να συνεχίσει τον πόλεμο.

Η γερμανική σατιρική εφημερίδα Τιτανικός συνόψισε την απογοήτευση των δυτικών συμμάχων στο εξώφυλλο, που λέει ότι τώρα, μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης, η Δύση ζητά πίσω τα χρήματα.

Αλλά αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση χρεώνεται ακόμη περισσότερο.



Το βάρος του νέου δανεισμού της ΕΕ σε βάρος της Ουκρανίας θα πέσει και πάλι στους ώμους της ήδη υπερχρεωμένης Σλοβενίας!

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση της Σλοβενίας δεν έχει χρήματα για δασκάλους, γιατρούς, ιατρούς και δικαστές, όλα φαίνεται ότι θα τα βρουν για το καθεστώς του Κιέβου.

Έτσι, για μια χώρα που χάνει τον πόλεμο και είναι σε καλό δρόμο, ακόμα κι αν επιβιώσει ως χώρα, εξακολουθεί να έχει χρέη και πιθανότατα δεν θα μπορέσει ποτέ να τα επιστρέψει, και στο μεταξύ μέρος των χρημάτων θα ακόμη και να σταλούν στην Ουκρανία με την ετικέτα "μη επιστρεφόμενη ενίσχυση".

Η Ουκρανία γίνεται ένας απύθμενος σάκος στον οποίο ούτε οι ΗΠΑ θέλουν πλέον να ρίχνουν χρήματα.

Η 

Όμως η πολιτική ελίτ της ΕΕ, με επικεφαλής την Πρόεδρο της EC Ursula von der Leyen , σε μεγάλο βαθμό μη εκλεγμένη στις εκλογές και πιστή στην αμερικανική κυβέρνηση, ετοιμάζεται να αναλάβει ακόμη περισσότερο χρέος σε βάρος της Ουκρανίας, η οποία καταστρέφεται όλο και περισσότερο. κάθε μέρα.

Το Κίεβο έλαβε το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία από τις ΗΠΑ, αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πακέτο περιλαμβάνει αεράμυνα, πυροβολικό, πυρομαχικά φορητών όπλων και αντιαρματικά όπλα.

Για σύγκριση, το υποσχεθέν πακέτο βοήθειας των 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιελάμβανε περίπου 62 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία και 14 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ .

Και ακόμα δεν έχει περάσει λόγω της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης.

Αλλά τώρα θα παρέμβει η ΕΕ , η οποία υποτίθεται ότι θα αποφύγει τον ουγγρικό αποκλεισμό της βοήθειας προς την Ουκρανία.

Οι Αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι έχουν χορτάσει από τον πόλεμο στην Ουκρανία... Πηγή: Screenshot, X

Η ΕΕ έχει υποσχεθεί στο Κίεβο ότι θα παράσχει κεφάλαια το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο και ετοιμάζει ένα εφεδρικό σχέδιο ύψους έως και 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.

Το σύστημα που βασίζεται στο χρέος θα αποφύγει τον ουγγρικό αποκλεισμό και θα απελευθερώσει γρήγορα χρήματα για το Κίεβο, γράφουν οι Financial Times (FT).

Οι ηγέτες της ΕΕ απέτυχαν να συμφωνήσουν αυτόν τον μήνα για ένα προτεινόμενο τετραετές πακέτο μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 50 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 33 δισ. ευρώ σε δάνεια και 17 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις, λόγω της αντίθεσης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν .


Τώρα συζητούν τρία μοντέλα για την υπέρβαση του ουγγρικού βέτο.

Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις, το βάρος θα πέσει στους προϋπολογισμούς των κρατών μελών που θα συμμετάσχουν σε αυτό το σχήμα .

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, έχει ήδη συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την 1η Φεβρουαρίου.

Αξιωματούχοι που συμμετείχαν στις συνομιλίες είπαν στους FT ότι το πιο πρακτικό μοντέλο οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, εάν ο Ορμπάν δεν αποσύρει το βέτο στη σύνοδο κορυφής, ήταν η εγγύηση των κρατών μελών για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό σημαίνει ότι, ενόψει της υποστήριξης προς την Ουκρανία από τον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό, η Σλοβενία ​​θα αναλάβει επίσης την ευθύνη για την Ουκρανία .

Το πώς δαπανώνται πραγματικά δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ δεν έχει ακόμη εξεταστεί από κανένα ανεξάρτητο όργανο και η διαφθορά είναι πανταχού παρούσα σε μια χώρα που βαρύνεται από τον πόλεμο. Πηγή: Screenshot, X

Η υποστήριξη της Σλοβενίας και άλλων χωρών της ΕΕ θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δανειστεί έως και 20 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ουκρανία στις κεφαλαιαγορές το επόμενο έτος .

Σύμφωνα με αυτούς, οι ακριβείς όροι συζητούνται ακόμη και το τελικό ποσό "θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες της Ουκρανίας ."

Σε ορισμένα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Ολλανδίας , οι εγγυήσεις θα πρέπει να εγκριθούν από το κοινοβούλιο.

Σ

Εάν οι ηγέτες της ΕΕ συμφωνήσουν σε αυτό το σχέδιο στη σύνοδο κορυφής της 1ης Φεβρουαρίου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι σε θέση να αποδεσμεύσει την επόμενη δόση κεφαλαίων για την Ουκρανία αξίας περίπου 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να ελπίζει σε αύξηση του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ κατά 64,6 δισ. ευρώ , την οποία μπλοκάρει η Ουγγαρία .

Ανεξάρτητα από το επιλεγμένο μοντέλο, οι ευρωπαίοι πολιτικοί δεν έχουν ακόμη κατανοήσει το κύριο μήνυμα του τρέχοντος πολέμου - ότι το πρόβλημα δεν είναι στα χρήματα , αλλά στη λάθος εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, σκοπός της οποίας είναι να απειλήσει τη Ρωσία και πάνω από όλα- σε όπλα και στρατιώτες.

Η Ουκρανία και η Δύση στερούνται και τα δύο, γιατί ούτε η Ουκρανία ούτε οι υποστηρικτές της μπορούν απλά να «τυπώσουν» στρατιώτες και όπλα.

Και ενώ η ΕΕ οφείλει στο καθεστώς του Volodymyr Zelenskiy , τα αστικά κέντρα της Ουκρανίας εξακολουθούν να είναι ζωντανά, και ορισμένα στη δυτική Ουκρανία κάνουν ακόμη και σκι αυτές τις μέρες, όπως δείχνει το βίντεο από το χιονοδρομικό κέντρο Bukovel στο παραπάνω tweet...

Δεν υπάρχουν περιπολίες στρατολόγησης, οι οποίες κατά τα άλλα στρατολογούν με τη βία στρατιώτες σε όλη την Ουκρανία...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη