Ο Kyrylo Budanov είναι «νόμιμος στόχος» για τον ρωσικό στρατό


Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
•Μετά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη Μόσχα, η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας έχει επισημανθεί ως υποκινητής. Τώρα, επιπλέον, ο διαβόητος αρχηγός κατασκοπείας Kyrylo Budanov έχει επισήμως επισημανθεί ως στόχος ρωσικών επιθέσεων εκδίκησης.

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη στη Ρωσία έχουν ξεχωρίσει την Ουκρανία ως τον υποκινητή της τρομοκρατικής επίθεσης της περασμένης εβδομάδας στη Μόσχα, η οποία μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 140. Ο Aleksandr Bortnikov , ο οποίος είναι επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB,  δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη ότι οι ριζοσπάστες ισλαμιστές που πραγματοποίησαν την πράξη είχαν την υποστήριξη τόσο των δυτικών όσο και των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Τώρα φαίνεται επίσης ότι ο υποστράτηγος Kyrylo Budanov , ο οποίος είναι ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας GUR, έχει επισημανθεί ως νόμιμος στόχος από τον Bortnikov.

— Όσοι διαπράττουν εγκλήματα κατά της Ρωσίας και των Ρώσων πολιτών είναι νόμιμοι στόχοι, εξήγησε την Τρίτη ο Μπόρτνικοφ.

Όταν ο επικεφαλής της FSB ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γιατί ο Μπουντάνοφ είναι ακόμα ζωντανός, απάντησε κρυπτικά ότι αυτή η πιθανότητα « είναι ακόμα μπροστά μας» .

Η FSB δεν έχει παρουσιάσει ακόμη κανένα στοιχείο για την εμπλοκή της Ουκρανίας στο έγκλημα, αλλά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τρίτης ήταν ένας σίγουρος Bortnikov που ξεχώρισε τους εγκέφαλους των τρομοκρατών. Τόσο η GUR όσο και η υπηρεσία πολιτικής ασφαλείας της Ουκρανίας SBU θα χαρακτηριστούν επίσης ως τρομοκράτες στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Bortnikov.

Ο κατάσκοπος που του αρέσει το σκοτάδι

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο Μπουντάνοφ έχει γίνει ένας μυθικός άντρας. Όταν οι Financial Times του πήραν συνέντευξη τον Ιανουάριο, η εφημερίδα περιγράφει πώς ο Μπουντάνοφ δέχεται επισκέπτες σε ένα «σκοτεινό δωμάτιο» γεμάτο θρησκευτικές εικόνες και πατριωτική τέχνη.

— Μου αρέσει το σκοτάδι, εξήγησε ο Μπουντάνοφ την περίεργη κατάσταση.

Ο αρχηγός του GUR έχει ήδη επιζήσει από δεκάδες απόπειρες δολοφονίας, υποστηρίζουν οι Financial Times, με το πλησιέστερο να είναι ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη πρόωρα. Η σύζυγός του παραλίγο να πεθάνει από δηλητηρίαση, που πολλοί υποστηρίζουν ότι στόχευε τον ίδιο τον Μπουντάνοφ.

Σε άλλη συνέντευξή του στους βρετανικούς The Times πέρυσι, ο Budanov καυχήθηκε ανοιχτά ότι η GUR επιτέθηκε σε μη στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία. Δεν ήθελε να αναλάβει κάποια συγκεκριμένη πράξη, όπως η δολοφονία της κόρης του φιλοσόφου Aleksandr Dugin, Daria Dugina , αλλά είπε ότι ισχύει για όλες τις «υψηλού προφίλ υποθέσεις που όλοι γνωρίζουν μέσω της κάλυψης των μέσων ενημέρωσης» .

— Αυτές οι υποθέσεις θα συνεχιστούν. Τέτοιοι άνθρωποι θα λάβουν μια τιμωρία που τους αξίζει. Η κατάλληλη τιμωρία μπορεί να είναι μόνο η εκκαθάριση και θα το φροντίσω, συνέχισε ο Μπουντάνοφ.

Τον Ιανουάριο είχε το ίδιο μήνυμα για τους Financial Times:

— Δεν βλέπουμε δραστικές αλλαγές στο εγγύς μέλλον. Ό,τι έχουμε κάνει στο παρελθόν, θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Ο δεύτερος διοικητής του Budanov, Vadjim Skibitskyj , εξήγησε σε συνέντευξή του στη γερμανική Welt ότι η GUR βλέπει τις αστικές υποθέσεις ως νόμιμες . Ειδικά εκείνοι που υποστηρίζουν ανοιχτά τον πόλεμο της Ρωσίας με λόγια και έργα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη