Σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο: Μόλις ακούγονται οι λέξεις «Pfizer, Ursula, εμβόλια» - ο Μέτσολα κλείνει το μικρόφωνο


Η βουλευτής 
του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), Κριστίν Άντερσον , δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο έδειξε πώς λειτουργεί η συζήτηση για την υπόθεση Pfizergate στο ΕΚ , η οποία πυροδότησε έρευνα για μηνύματα κειμένου μεταξύ του Προέδρου του Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ursula von der Leyen, και η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Pfizer στην περίπτωση των εμβολίων κατά του Covid.

«Σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο. Ζήτησα αλλαγή της ατζέντας για να διευκρινιστούν οι συμφωνίες εμβολίων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της «Big Pharma».

Αλλά όταν λέω τρεις λέξεις: Von der Leyen , Pfizer και διαφθορά , η πρόεδρος του κοινοβουλίου ( Roberta Metsola ) κλείνει αμέσως το μικρόφωνό μου», έγραψε ο βουλευτής στην περιγραφή του βίντεο στο δίκτυο X.

Δηλώνει περαιτέρω ότι η ψηφοφορία διήρκεσε μόνο επτά δευτερόλεπτα , και όλα τα άλλα κόμματα απέρριψαν την πρότασή της και στη συνέχεια προκηρύχθηκε διάλειμμα.

«Όταν, στο ψευδοκοινοβούλιο, ο τεχνοκρατικός συγκεντρωτισμός αντιμετωπίζει τα κόμματα του μπλοκ, που δεν έχουν καν συμφέρον να ξεκαθαρίσουν τις χειρότερες κατηγορίες για διαφθορά του ίδιου τους προέδρου ύψους  δεκάδων δισεκατομμυρίων , γιατί δεν λέμε σωστά αυτή η αντιπολιτική κατασκευή της ΕΣΣΔ », με έναν υπαινιγμό κυνισμού και υπενθυμίζοντας τη δομή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (ΕΣΣΔ), ρωτά η γερμανίδα βουλευτής Κριστίν Άντερσον.

Στις αρχές Απριλίου, ανακοινώθηκε επίσημα ότι οι εισαγγελείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν ξεκινήσει έρευνα για την προμήθεια εμβολίου της Pfizer, εξετάζοντας την αλληλογραφία μεταξύ της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Albert Burla κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την προμήθεια.

Το βασικό ερώτημα είναι εάν η αναφερόμενη προμήθεια περιέχει στοιχεία εγκληματικής πράξης.

Ερευνητές από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) ανέλαβαν την υπόθεση από τους Βέλγους εισαγγελείς, οι οποίοι ερευνούσαν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τους τελευταίους μήνες για «κατάχρηση δημόσιας θέσης, καταστροφή μηνυμάτων κειμένου, διαφθορά και σύγκρουση συμφερόντων». σύμφωνα με έγγραφα που περιελάμβαναν το Politico και ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Λιέγης . Αν και οι εισαγγελείς της EPPO ερευνούν τα φερόμενα εγκλήματα, κανείς δεν έχει κατηγορηθεί ακόμη για την υπόθεση.

Στην ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Andreson είπε ότι είναι ήδη αρκετά κακό που ο πρόεδρος του ιδρύματος είναι διεφθαρμένος, αλλά τώρα έχουμε ένα «κοινοβούλιο που καλύπτει αυτή τη διαφθορά ».

Πρόσθεσε ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά κάποτε ονομαζόταν νεποτισμός και ζήτησε να «δείξουν κόκκινη κάρτα» στην Ούρσουλα εάν αρνηθεί να αποκαλύψει όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με το επίμαχο συμβόλαιο με την «Pfizer», αξίας 35 δισεκατομμυρίων ευρώ .

Η έρευνα για αυτή την υπόθεση ξεκίνησε αρχικά από τις βελγικές δικαστικές αρχές στην πόλη της Λιέγης στις αρχές του 2023 , μετά από ποινική μήνυση από τον Frédéric Baldan , έναν τοπικό λόμπι. Αργότερα προστέθηκαν οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, αν και η Πολωνία απέσυρε τη μήνυση μετά την εκλογική νίκη της φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης υπό τον Ντόναλντ Τουσκ , όπως είπε στο Politico εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης.

Ποιο είναι στην πραγματικότητα το αντικείμενο της έρευνας;

Η μήνυση του Baldan επικεντρώνεται σε μια υποτιθέμενη ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου μεταξύ της von der Leyna και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Albert Burla, ενόψει της μεγαλύτερης συμφωνίας εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο αποκορύφωμα της πανδημίας Covid-19, σε μια υπόθεση που ονομάζεται Pfizergate .

Οι New York Times αποκάλυψαν αρχικά ότι ανταλλάσσονταν μηνύματα μεταξύ των δύο ανώτερων αξιωματούχων καθώς διαπραγματεύονταν τους όρους της συμφωνίας και ξεκίνησαν παράλληλη μήνυση κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφού αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των μηνυμάτων μετά από αίτημα για πρόσβαση σε έγγραφα .

Η είδηση ​​ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τώρα αυτή την υπόθεση υποδηλώνει περαιτέρω αναθεώρηση του ρόλου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη συμφωνία για το μέγα εμβόλιο, η αξία της οποίας εκτιμήθηκε σε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ .

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ηγείται πανευρωπαϊκών ερευνών για το οικονομικό έγκλημα και μπορεί θεωρητικά να κατασχέσει τηλέφωνα και άλλο σημαντικό υλικό από γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η γενέτειρα της φον ντερ Λέινα, η Γερμανία .

Η υπό διερεύνηση συμφωνία επετεύχθη στο απόγειο της πανδημίας το 2021 και αρχικά χαιρετίστηκε ως θρίαμβος της φον ντερ Λέινα.

Ο τεράστιος αριθμός των δόσεων εμβολίων που αγοράστηκαν τότε δημιούργησε αμφιβολίες ακόμη και τότε, και το "Politico" αποκάλυψε στα τέλη του περασμένου έτους ότι τα εμβόλια αξίας τουλάχιστον τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ είχαν αποτύχει .

Έκτοτε, έχουν ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις με την «Pfizer» σχετικά με την προμήθεια εμβολίων, γεγονός που εγείρει περαιτέρω αμφιβολίες.

Όσον αφορά την έρευνα της EPPO, τέτοιες εξελίξεις σημειώνονται σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη στιγμή για τον επικεφαλής της EC , όταν πλησιάζουν οι νέες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η von der Leyna ελπίζει για μια δεύτερη θητεία επικεφαλής της την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναφορικά με τα επίμαχα μηνύματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι στιγμής αρνείται να αποκαλύψει το περιεχόμενο των μηνυμάτων SMS και  έχει αρνηθεί ακόμη και αίτημα για επιβεβαίωση  της ύπαρξής τους, σύμφωνα με το «Politico».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη