Το «αριστούργημα» των Oυκρανικών μυστικών υπηρεσιών: Οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Ουκρανία θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από την επίθεση στη Μόσχα σύμφωνα με την FSB


Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο
  και  η Ουκρανία  μπορεί να βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Παρασκευής σε συναυλιακό χώρο στα προάστια της Μόσχας που σκότωσε 139 ανθρώπους και τραυμάτισε περίπου 200 , δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Τουλάχιστον επτά σκοπευτές συμμετείχαν στην επίθεση και ο αριθμός των βοηθών είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ είπε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι αυτή τη στιγμή προσπαθούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα όλων των εμπλεκομένων στην επίθεση, τόσο εντός όσο και εκτός Ρωσίας.

Όταν ρωτήθηκε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία και η Ουκρανία θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση , ο επικεφαλής της FSB απάντησε: «Νομίζω ότι ναι. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε πλέον για τις πληροφορίες που έχουμε. Αυτές είναι γενικές πληροφορίες, αλλά [οι ερευνητές] έχουν επίσης συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Η δήλωση του Μπόρτνικοφ στα ΜΜΕ ήρθε μετά από συνεδρίαση της διευρυμένης επιτροπής της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας.

Ο διευθυντής της FSB είπε στους δημοσιογράφους ότι η υπηρεσία πληροφοριών θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εντοπίσει τους άμεσους διοργανωτές και χορηγούς της τρομοκρατικής επίθεσης.

Το βράδυ της 22ης Μαρτίου, μια ομάδα ανδρών οπλισμένων με αυτόματα επιτέθηκε στον μουσικό χώρο Crocus City Hall στο προάστιο Krasnogorsk της Μόσχας , λίγο πριν την έναρξη μιας συναυλίας του ροκ συγκροτήματος Picnic.

Ο χώρος των 7.500 ατόμων ήταν σχεδόν γεμάτος την ώρα της επίθεσης.

Οι τρομοκράτες σκότωσαν τους φρουρούς, πυροβόλησαν επί τόπου πολλούς θεατές και στη συνέχεια άναψαν φωτιά που γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο το κτίριο.

Τουλάχιστον 139 άνθρωποι , μεταξύ των οποίων τρία παιδιά , σκοτώθηκαν στην επίθεση , ανέφερε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, Αλεξάντερ Μπαστρίκιν .

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περίπου 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν .

Εν τω μεταξύ, η γαλλική τηλεόραση δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ της γνωστής δημοσιογράφου Άννας Νιβάτ , η οποία χαρακτήρισε την επίθεση ως αριστούργημα των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.

Μετά την επίθεση, οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν 11 άτομα σε σχέση με το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πιστεύεται ότι ήταν οι δράστες που πραγματοποίησαν την επίθεση.

Στο μεταξύ, το Δικαστήριο Μπασμάν της Μόσχας συνέλαβε άλλους επτά υπόπτους, οι οποίοι έτσι έλαβαν βοήθεια για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη