Ισπανικό δικαστήριο αθώωσε έναν 20χρονο Ρομά που βίασε και άφησε έγκυο ένα 12χρονο κορίτσι - «φυσιολογικό στην κουλτούρα των Ρομά»


Ισπανικό δικαστήριο αθώωσε έναν άνδρα που βίασε ένα 12χρονο κορίτσι, δηλώνοντας ότι η σχέση τους ήταν απλώς μέρος της κουλτούρας των Ρομά.

Δικαστήριο στη Σιουδάδ Ρεάλ στην κεντρική Ισπανία την Τρίτη έλαβε υπόψη το κοινωνικο-πολιτιστικό πλαίσιο της εθνοτικής ομάδας των Ρομά όταν μείωσε την ποινή ενός 20χρονου άνδρα που κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση και κακοποίηση ανηλίκου.

Ο Ρομά βιαστής, ο οποίος άφησε το 12χρονο θύμα του έγκυο σε δίδυμα, απαλλάχθηκε έτσι από όλες τις κατηγορίες.

Η ετυμηγορία ανέφερε ότι η σχέση ήταν «πάντα συναινετική με ρομαντική έννοια» και προσέθεσε ότι τα άτομα ήταν «κοντά μεταξύ τους σε ηλικία και ωριμότητα».

Η εγκυμοσύνη του κοριτσιού διαπιστώθηκε μετά από εξέταση γιατρού και ο γιατρός ειδοποίησε τις αρχές, οδηγώντας στη σύλληψη του άνδρα.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή κάθειρξης 11 ετών, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον άνδρα.

Στην Ισπανία, η νόμιμη ηλικία προστασίας είναι τα 16, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μικρότερος από αυτό δεν μπορεί να συναινέσει σε σεξουαλική σχέση. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι ο άνδρας έπρεπε να επωφεληθεί από νομική εξαίρεση.

Η αθώωση είναι η τελευταία από μια σειρά αποφάσεων στις οποίες οι δικαστές έχουν λάβει υπόψη τα έθιμα του πληθυσμού των Ρομά της Ισπανίας όταν ασχολούνται με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Το θύμα, που είναι επίσης γυναίκα Ρομά, είπε στο δικαστήριο του Λεόν ότι «στην κουλτούρα της ήταν φυσιολογικό ένα 12χρονο παιδί να κάνει σεξ με έναν ενήλικα».

Οι εισαγγελείς, οι οποίοι αρχικά είχαν ζητήσει κάθειρξη 37 ετών για τον άνδρα που κατηγορείται για τρεις κατηγορίες βιασμού, συμφώνησαν να διαπραγματευτούν μια ελαφρύτερη ποινή.

www.mwlonlave.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη