Ξεχάστε τη ΝΔ του 41% και τον «άτρωτο» Μητσοτάκη χάνει από παντού – Ο κόσμος αναζητάει διακαώς εναλλακτική λύση


Οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και αυτές που έχει στο συρτάρι του ο Κ. Μητσοτάκης δείχνουν ένα πράγμα: Ότι καλύτερα όλοι να ξεχάσουν τη ΝΔ του 41%

Βλέπουμε πλέον ότι η κυβέρνηση έχει πλέον ορατές πληγές σε όλα μέτωπα.

Το ανύπαρκτο κράτος δικαίου έχει καταστεί συνώνυμο της κυβέρνησης, η κρατική ανεπάρκεια παραμένει σε μέγιστο βαθμό, η θητεία της ΝΔ στιγματίστηκε από μεγάλες καταστροφές συνέπεια της ανυπαρξίας του κράτους.

Οι πλημμύρες στην Θεσσαλία, οι πυρκαγιές, τα Τέμπη.

Εχθές πολίτες γιαουρτώσανε τον Κώστα Αγοραστό, ένα πρώην περιφερειάρχη με σαφείς ευθύνες για την ανυπαρξία έργων στην Θεσσαλία, τις οποίες εξετάζει ήδη η Δικαιοσύνη.

Υπερτίμησε το 41%

Επίσης, υπάρχει απομάκρυνση από τις αξίες της δεξιάς και αυτό θα το πληρώσει ακριβά ο Μητσοτάκης, ήδη παλεύει να τοποθετήσει μία δεξιά υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο και δεν βρίσκει.

Τα παιχνίδια με τα Κινήματα, τα ΛΟΑΤΚΙ και λοιπές μειοψηφίες κοστίζουνε, τώρα θα υποστεί τις συνέπειες της πλειοψηφίας.

Υπερτίμησε το 41% που πήρε το 2023 και υποτίμησε την παραδοσιακή του βάση και τώρα οι μετρήσεις που παίρνει στα χέρια του, δείχνουν ότι κανένα δεξιό στέλεχός του δεν μπορεί να μαζέψει τις διαρροές αυτές.

Χαλάει το προφίλ του Μητσοτάκη

Ο ίδιος, άλλωστε, αρχίζει και χάνει σε καταλληλόλητα, οι επιλογές του αρχίζουν και αμφισβητούνται, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μία αναταραχή για το ευρωψηφοδέλτιο, οι μετρήσεις δείχνουν ότι τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί δεν προσφέρουν νέους ψηφοφόρους, κάνουν ανακύκλωση τους ήδη υπάρχοντες.

Την ίδια ώρα η υπόθεση της διαρροής των email ομογενών είναι ακόμα ανοικτή αφού πλέον εξετάζεται μήπως έχουν διαρρεύσει τα προσωπικά δεδομένα στην ίδια τη ΝΔ. Στην εξωτερική πολιτική αμφισβητείται ακόμα και από μέλη της κυβέρνησης αυτή η προσκόλληση στην Ουκρανία, όταν στη Σύνοδο ήταν προφανές το ρήγμα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για το ευρωομόλογο.

Αδειάζεται ο Καραμανλής και ο Τριαντόπουλος

Στην υπόθεση των Τεμπών αρχίζουν πρόσωπα να μιλάνε και να ρίχνουν ευθύνες για το μπάζωμα του δυστυχήματος μετά από εντολή του Χρήστου Τριαντόπουλου, υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, μετά τα συνεχή αδειάσματα του Κώστα Καραμανλή από βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης ένα είναι το σίγουρο. Ότι ο Καραμανλής Junior είναι ένα βαρίδι για τη Νέα Δημοκρατία και συνάμα ένα λάθος που το πληρώνει και θα το πληρώσει μέχρι τέλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εάν ήμουν «Καραμανλής δεν θα κατέβαινα στις εκλογές».

Όντως, αποτελεί άποψη πολλών ότι ο Μητσοτάκης έπρεπε είτε να τον αφήσει εκτός Βουλής είτε να συμφωνήσει να γίνει προανακριτική επιτροπή και να παραπεμφθεί εκεί ο πρώην υπουργός. Όμως, εάν δεν ήταν βουλευτής τώρα ο κ. Καραμανλής δεν θα είχε ασυλία. Τώρα με την βουλευτική ασυλία δεν μπορεί κανένας να του κάνει τίποτα, δεν μπορεί να πάει στον φυσικό δικαστή…

Παραπλανητική η εκτίμηση για 35% της ΝΔ

Οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και αυτές που έχει στο συρτάρι του ο Κ. Μητσοτάκης δείχνουν ένα πράγμα:

Ότι καλύτερα όλοι να ξεχάσουν τη ΝΔ του 41%.

Υπάρχει μία μεγάλη αμφισβήτηση του εκλογικού κοινού απέναντι στη ΝΔ και όλα αυτά που λένε για εκτιμήσεις ψήφου στο 35%-36% είναι παραπλανητικά.

Αντιθέτως τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν ότι η ΝΔ χάνει ψήφους από παντού, από δεξιά, από το κέντρο και από την ίδια της τη βάση. Το μόνο που σώζει την κυβέρνηση είναι ότι είναι αδύναμη η αντιπολίτευση.

Ακόμα και στο δυνατό – υποτίθεται- χαρτί της οικονομίας το χαστούκι από τη Moodys δείχνει ότι και εκεί η ΝΔ δεν πείθει.

Η ακρίβεια κατατρώει το διαθέσιμο εισόδημα, η εγκληματικότητα καλπάζει και στη δημόσια υγεία δεν αλλάζει κάτι δραματικά. Όλα τα παραπάνω, δείχνουν ότι καλύτερα να ξεχάσουμε την εικόνα του παντοδύναμου Μητσοτάκη και την κυρίαρχης ΝΔ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη