Το Facebook του Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι «εχθρός του λαού» σύμφωνα με τον υποψήφιο για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ.


Μετά το αποτέλεσμα, η μετοχή της μητρικής εταιρείας Meta έχει πέσει κατακόρυφα.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CNBC πριν από μερικές εβδομάδες, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε την επιρροή της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ ρωτήθηκε γιατί άλλαξε γνώμη σχετικά με την απαγόρευση του κινεζικού TikTok.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, θα μπορούσε να είχε απαγορεύσει την υπηρεσία όταν ήταν πρόεδρος, αλλά στη συνέχεια φοβήθηκε ότι το Facebook του Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα γινόταν ισχυρότερο.

"Υπάρχουν πολλά καλά και πολλά κακά με το TikTok. Αλλά αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι χωρίς το TikTok, το Facebook μπορεί να γίνει μεγαλύτερο και βλέπω το Facebook ως εχθρό των ανθρώπων όπως και ένα μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης," είπε ο Τραμπ στη συνέντευξη.

Αυτή η δήλωση οδήγησε στη μείωση της μετοχής της μητρικής εταιρείας Meta του Facebook κατά 4%. Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, η μετοχή συνέχισε να πέφτει κατακόρυφα, χάνοντας συνολικά 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία από το playout. Ο Τραμπ, επίσης, μετά τη συνέντευξη στη δική του υπηρεσία "Truth Social", έχει επίσης δηλώσει ότι το Facebook είναι "πραγματικός εχθρός του λαού".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη