Έβαλαν σταυρό - Οι Ρώσοι με 700.000 στρατιώτες θα επιτεθούν, οι Γάλλοι τρέμουν: Η Ουκρανία πέφτει, χάος με 150 πυραύλους


O Macron αναγνωρίζει ότι η Ουκρανία θα πέσει σύντομα, θα υποστεί βαριά ήττα - Οι Ουκρανοί τρέμουν: Οι ρώσοι ετοιμάζουν εφεδρείες για την μεγάλη αντεπίθεση του Καλοκαιριού 2024.

Έβαλαν σταυρό… στην Ουκρανία…
Ο πρώην αρχηγός του Πολωνικού στρατού τόνισε «σταματήστε η Ουκρανία έχει καταρρεύσει οι νεκροί και οι τραυματίες είναι πάνω από 1 εκατ… δεν υπάρχουν εφεδρείες, δεν υπάρχουν στρατιώτες να πολεμήσουν»…
Έβαλαν σταυρό στην Ουκρανία και οι Γάλλοι αφού ο Macron ο Γάλλος Πρόεδρος έντρομος δηλώνει ότι η Ουκρανία θα πέσει πολύ σύντομα…
Έβαλαν σταυρό στην Ουκρανία και οι αμερικανοί ειδικά η CIA που προβλέπει ότι όταν ξεκινήσει η μεγάλη αντεπίθεση των Ρώσων θα χαθούν κρίσιμες στρατηγικά Ουκρανικές πόλεις…
Οι ρώσοι ετοιμάζουν 700.000 στρατιώτες μαζί με τις εφεδρείες για την μεγάλη αντεπίθεση του Καλοκαιριού 2024… τώρα εξαντλούν τους Ουκρανούς, τους διαλύουν μεθοδικά και όταν όλα θα έχουν καταρρεύσει θα ξεκινήσουν πολυμέτωπη επίθεση σε 6 μέτωπα με βάση ορισμένους αναλυτές…
Επίσης ετοιμάζουν τις FAB 3.000 δηλαδή τις βόμβες τρόμου όπου πέσουν οι άγγελοι του σκότους εμφανίζονται και αφαιρούν αδιακρίτως ψυχές.
Μόνο ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ ναύαρχος Rob Bauer βλέπει ότι η Ουκρανία μπορεί να σωθεί αλλά πολλοί προειδοποιούν ο στρατός του ΝΑΤΟ που θα εμφανιστεί στην Ουκρανία θα επιστρέψει μέσα σε φέρετρα… δεν θα έχουν καμία τύχη.
Οι ρώσοι βομβάρδισαν το Kharkiv που έμεινε χωρίς φως και νερό, συνεχίζουν την προέλαση στην κατεύθυνση Kupyansk, κατέλαβαν το Tonenke (δυτικά της Avdiivka)
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 21 Μαρτίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα βόρεια του Ivanivske (δυτικά του Bakhmut) και βάζουν στόχο το Chasiv Yar
Ο Ρωσικός στρατός συνεχίζει την προέλαση στο Robotyne στην κατεύθυνση Zaporizhia ενώ κατέφεραν οι ρωσικές δυνάμεις και έκαναν επιβεβαιωμένη προέλαση βόρεια του Pidstepne (4 χιλιόμετρα νότια του ποταμού Dnipro) στην ανατολική όχθη της Kherson....μετά από μήνες.

Οι Ρώσοι διέλυσαν το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας – Επίθεση με 150 πυραύλους και drones (90 πυραύλους και 60 drones)

Μαζική επίθεση με 90 πυραύλους και 60 drones πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 22/3 η Ρωσία, με τους Ουκρανούς να κάνουν λόγο για το πιο ισχυρό «χτύπημα» που έχει γίνει ποτέ στο ενεργειακό σύστημα της.
«Η πρωινή επίθεση στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας ήταν η μεγαλύτερη όλων των εποχών.
Χαρακτηρίστηκε από την χρήση συνδυασμένων όπλων.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, σε θερμικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, καθώς και σε κεντρικούς υποσταθμούς που διαχειρίζεται η Ukrenergo» υποστήριξε ο επικεφαλής της ενεργειακής εταιρείας Ukrenergo, Vadim Kudrytsky.
Όπως είπε ο Kudrytsky, οι ενεργειακές εγκαταστάσεις σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας υπέστησαν ζημιές, ενώ τόνισε ότι ειδικά στην πόλη του Kharkiv, η κλίμακα των ζημιών ήταν μεγαλύτερη από ό,τι σε άλλες περιοχές».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky υποστήριξε ότι η ρωσική επίθεση εκδηλώθηκε με 90 πυραύλους και 60 drones και ήταν μια από τις ισχυρότερες των τελευταίων τριών μηνών.
Όπως υποστήριξε, από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, 14 τραυματίστηκαν ενώ τρεις αγνοούνται.
Στόχοι των ρωσικών πυραύλων και drones ήταν εγκαταστάσεις παραγωγής, υποσταθμοί υψηλής τάσης και υποσταθμοί χειριστών διανομής.
Ο επικεφαλής της Ukrenergo υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το φράγμα μετά την επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Δνείπερου στη Zaporizhia ενώ αναφέρονται διακοπές ρεύματος σε Οδησσό, Krivoy Rog, Kirovograd, Khmelnitsky, Dnepropetrovsk, Sumy, Dnepropetrovsk και Poltava καθώς και διακοπή του Ίντερνετ.
Σημειώνεται πως συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε από τις 04:30 ώρα Ελλάδας σε 14 περιοχές της Ουκρανίας που αργότερα επεκτάθηκε σε 20 επαρχίες και στο Κίεβο, ενώ αναφέρεται πως το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχθηκε η πόλη του Kharkiv.

Τα 49 χτυπήματα

Δέος προκαλεί το εύρος και η σφοδρότητα των ρωσικών χτυπημάτων στην Ουκρανία, η αεράμυνα της οποία έχει καταρρεύσει πλήρως.
Από τις 16 έως τις 22 Μαρτίου 2024, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 49 «επιδρομές αντιποίνων» ως απάντηση στις επιθέσεις της Ουκρανίας σε ρωσικά εδάφη, δήλωσε η Μόσχα.
Η Ρωσία χρησιμοποίησε όπλα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας, όπως υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, καθώς και drones αλλά και πυραυλικά συστήματα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν κέντρα λήψης αποφάσεων των Ουκρανών, αεροδρόμια, εργοστάσια επισκευής όπλων, αποθήκες και βάσεις επιμελητείας του στρατού.
Επίσης χτυπήθηκαν σημεία συγκέντρωσης ειδικών δυνάμεων και ξένων μισθοφόρων.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση με στόχο ενεργειακές εγκαταστάσεις, στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, σιδηροδρομικούς κόμβους, οπλοστάσια και θέσεις μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Peskov (Ρωσία): Είμαστε σε πόλεμο - Εδάφη μας υπό de facto κατοχή

Σε μια σημαντική αλλαγή της ρητορικής αλλά και της προσέγγισης της όσον αφορά τη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία προχωρά η Ρωσία, καθώς ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov φρόντισε να διαμηνύσει στη Δύση πως πλέον η Ρωσία δεν διεξάγει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, όπως υποστήριζε από τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά βρίσκεται… σε πόλεμο.
Μάλιστα ο Peskov, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, υποστήριξε πως ρωσικά εδάφη τελούν υπό την de facto κατοχή της Ουκρανίας και ότι είναι υποχρέωση του ρωσικού στρατού να σπεύσει να… προστατεύσει και να απελευθερώσει τους πολίτες της.
«Είμαστε σε κατάσταση πολέμου.
Ναι, ξεκίνησε ως μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση και παραμένει de jure, αλλά μόλις δημιουργήθηκε εκεί αυτή η ομάδα, όταν η συλλογική Δύση άρχισε να συμμετέχει σε όλο αυτό στο πλευρό της Ουκρανίας, για εμάς έγινε de facto πόλεμος.
Είμαι πεπεισμένος για αυτό.
Και όλοι θα πρέπει να το καταλάβουν, για τη δική τους εσωτερική κινητοποίηση» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov σε συνέντευξη του στην ρωσική εφημερίδα «Argumenty y Fakty».
Ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα προκάλεσε και η τοποθέτηση του ότι μέρος των ρωσικών εδαφών είναι de facto υπό την κατοχή της Ουκρανίας και ότι η Ρωσία πρέπει να σπεύσει να προστατεύσει τους πολίτες της και να απελευθερώσει τις νέες περιοχές.
«Έχουμε τέσσερα νέα υποκείμενα στη Ρωσική Ομοσπονδία» είπε ο Peskov, αναφερόμενος προφανώς στην ενσωμάτωση στη Ρωσία των επαρχιών Kherson, Zaporizhia και των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk.
«Και το βασικό για εμάς είναι να προστατεύσουμε τους ανθρώπους σε αυτές τις περιοχές και να απελευθερώσουμε το έδαφος τους, το οποίο τελεί αυτή τη στιγμή υπό τον de facto έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου» τόνισε ο Peskov.

Bauer (ΝΑΤΟ): Είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση με τη Ρωσία αλλά δεν θα στείλουμε στρατό στην Ουκρανία

O επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Rob Bauer, υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ είναι προετοιμασμένο για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία.
«Είμαστε έτοιμοι; Η απάντηση είναι ναι! Αυτό είναι το κύριο καθήκον μας - να είμαστε έτοιμοι», τόνισε με έμφαση ο Ολλανδός Ναύαρχος, σε συνέντευξή στην ιστοσελίδα του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας ArmyInform.
«Αν αυτό συμβεί σήμερα, τότε θα πρέπει να παλέψεις με αυτό που έχεις. Είναι πάντα ένας συνδυασμός ετοιμότητας για τη σημερινή μέρα και ταυτόχρονα βελτίωσης ευκαιριών για το μέλλον», εξήγησε, προσπαθώντας να καθησυχάσει το Κίεβο.
Την ίδια στιγμή, ο Bauer επεσήμανε ότι «δεν υπάρχουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και δεν υπάρχουν σχέδια να εγκατασταθούν εδώ».
«Αλλά εάν μια μεμονωμένη χώρα αποφασίσει να εγκαταστήσει τα στρατεύματά της εδώ, πρέπει να καταλάβει ότι αυτό θα συνδεθεί με την υπόλοιπη συμμαχία», ξεκαθάρισε, αναφορικά με τα σχέδια του Γάλλου πρόεδρου Macron για αποστολή στρατού στην Ουκρανία.

Politico: O Macron αναγνωρίζει ότι η Ουκρανία θα πέσει σύντομα, θα υποστεί βαριά ήττα

Η Ουκρανία μπορεί να αντιμετωπίσει βαριά ήττα στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Macron σε ιδιωτική συνομιλία στο Μέγαρο των Ηλυσίων, γράφει το Politico , επικαλούμενο τους συμμετέχοντες στη συνομιλία.
«Η Ουκρανία θα μπορούσε να πέσει πολύ σύντομα», δήλωσε o Macron.
Σύμφωνα με τον Macron, αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι η κινητοποίηση.
«Υπάρχει ανάγκη για μια πραγματική αποκατάσταση των στρατευμάτων, μια πολύ μεγαλύτερη κινητοποίηση», ανέφερε ο Macron ουσιαστικά ο Γάλλος Πρόεδρος ζητάει και άλλους Ουκρανούς να σκοτωθούν.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι δυτικοί ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Macron, δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συναίνεση, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Ταυτόχρονα, σε συνάντηση με ηγέτες της αντιπολίτευσης στις αρχές Μαρτίου, δήλωσε ξανά ότι το Παρίσι δεν έχει όρια και κόκκινες γραμμές στο θέμα της βοήθειας προς την Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί τρέμουν: Οι ρώσοι ετοιμάζουν εφεδρείες για την μεγάλη αντεπίθεση του Καλοκαιριού 2024 – Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα

Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φαίνεται να σχηματίζει εφεδρεία ικανή να συντηρήσει τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση σχεδιάζει να είναι επιχειρησιακό το μεγαλύτερο μέρος των «στρατηγικών εφεδρειών» της ενόψει της επίθεσης της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2024, αλλά πρότεινε ότι είναι απίθανο οι «στρατηγικές εφεδρείες» της Ρωσίας να εξοπλιστούν σε πλήρη ισχύ.
Ο Mashovets δήλωσε ότι οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να διπλασιάσουν το εργοστάσιο επισκευής τεθωρακισμένων σε όγκους παραγωγής αλλά ότι αυτή η προσπάθεια πιθανότατα δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024 αντί για το καλοκαίρι του 2024 όπως είχε προγραμματιστεί.
Ο Mashovets πρότεινε ότι η ικανότητα της Ρωσίας να παράγει νέα όπλα και εξοπλισμό και να εκσυγχρονίζει τα παλιά συστήματα «δεν αντιστοιχεί» με το πόσο γρήγορα η Ρωσία ελπίζει να εξοπλίσει τα στρατηγικά της αποθέματα.

Καταρρέει η ουκρανική άμυνα

Οι ρωσικές επιθετικές τακτικές πιθανότατα θα πιέσουν όλο και περισσότερο την ουκρανική άμυνα όσο συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια.
Οι ρωσικές δυνάμεις βασίζονται γενικά στο ανθρώπινο δυναμικό και την υπεροχή υλικού τους για να διεξάγουν έναν σχετικά σταθερό ρυθμό επιθέσεων εναντίον ουκρανικών θέσεων κατά μήκος της πρώτης γραμμής με την ελπίδα να καταστρέψουν τους Ουκρανούς και να θέσουν όρους για την εκμετάλλευση των ουκρανικών τρωτών σημείων.
Οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν επίσης τη χρήση συστημάτων τακτικής αεροπορίας, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ηλεκτρονικού πολέμου (EW) στην Ουκρανία για να προετοιμαστούν και να υποστηρίξουν αυτές τις επιθέσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διεξάγουν πυρά πυροβολικού που υπερβαίνουν τα πυρά του ουκρανικού πυροβολικού σε αναλογία έως και 10 προς 1…
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αυξήσει σημαντικά τις κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης εναντίον οπισθίων και μετωπικών θέσεων της Ουκρανίας το 2024, κυρίως χρησιμοποιώντας μαζικές βόμβες ολίσθησης για τακτικό αποτέλεσμα κατά την κατάληψη της Avdiivka στα μέσα Φεβρουαρίου.
Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις έχουν ενσωματώσει σε μεγάλο βαθμό drones στα συγκροτήματα αναγνώρισης-πυροβολισμού τους (RFC) κατά μήκος της πρώτης γραμμής, και οι ρωσικές δυνάμεις βασίζονται σε drones τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.
Ένας Ουκρανός διοικητής δήλωσε στις 20 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην κατεύθυνση Bakhmut χρησιμοποιούν επί του παρόντος drones πρώτου προσώπου (FPV) τη νύχτα αφού οι ρωσικές μονάδες πυροβολικού διεξάγουν έμμεσο πυρ κατά τη διάρκεια της ημέρας, υποδηλώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πειραματίζονται με τακτικά drones.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ευρέως συστήματα EW σε όλο το μέτωπο για να διαταράξουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας και σύμφωνα με πληροφορίες εξοπλίζουν ολοένα και περισσότερο τα τεθωρακισμένα οχήματα με συστήματα EW για να ελαχιστοποιήσουν την απειλή που θέτουν τα ουκρανικά drones σε μηχανοκίνητες επιθέσεις
Τα πλεονεκτήματα του ρωσικού πυροβολικού επιτρέπουν στις ρωσικές δυνάμεις να παρέχουν εκτεταμένη προετοιμασία πυροβολικού και κάλυψη για ρωσικές επιθέσεις και πιθανότατα επιτρέπουν στις ρωσικές δυνάμεις να υποβαθμίζουν συστηματικά τις ουκρανικές οχυρώσεις.

Οι Ουκρανοί χάνουν σε όλα τα μέτωπα

Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Tatarigami δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στη Bilohorivka (νότια της Kremmina) και σε πολλούς άλλους τομείς του μετώπου σύμφωνα με την ακόλουθη σειρά: οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν πρώτα αναγνώριση με drones, χτυπούν τις ουκρανικές δυνάμεις με βόμβες ολίσθησης, διεξάγουν προετοιμασίες πυροβολικού, προωθούνται με μικρές ομάδες πεζικού μεγέθους ή ελαφρά μηχανοκίνητες ομάδες, επιτίθενται σε ουκρανικές θέσεις από 50 έως 150 μέτρα μακριά με υποστήριξη drone FPV, και στη συνέχεια, εάν είναι επιτυχές, καταλαμβάνουν θέσεις και τις οχυρώνουν γρήγορα.
Ο Tatarigami πρόσθεσε ότι μόλις οι ρωσικές δυνάμεις υποβαθμίσουν επαρκώς την ουκρανική άμυνα σε μια περιοχή, οι ρωσικές δυνάμεις θα δεσμεύσουν στη συνέχεια μεγαλύτερες ομάδες επίθεσης για να εκμεταλλευτούν τα τρωτά σημεία.
Οι ρωσικές δυνάμεις αλλάζουν τακτικά το μέγεθος των ομάδων επίθεσης και την ποσότητα του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν στις επιθέσεις, ωστόσο, είναι πιθανό να δοκιμάσουν τις ουκρανικές απαντήσεις και να εκμεταλλευτούν τακτικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς του μετώπου.
Οι γενικές ελλείψεις υλικού πιθανότατα θα περιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να διεξάγουν αποτελεσματικές αμυντικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν στις ρωσικές δυνάμεις ευελιξία στον τρόπο διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων.
Οι ελλείψεις πυρομαχικών της Ουκρανίας είναι ορατές δεν μπορούν να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις.
Ο Tatarigami δήλωσε ότι οι περιορισμένοι πόροι του ουκρανικού πυροβολικού περιπλέκουν τις ουκρανικές προσπάθειες να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις από θέσεις που κατέλαβαν πρόσφατα και συχνά απαιτούν οι ουκρανικές δυνάμεις να διεξάγουν πιο δαπανηρές αντεπιθέσεις.
Έρευνες ανοιχτού κώδικα υποδεικνύουν ότι η έλλειψη πυρομαχικών και η αδυναμία της Ουκρανίας να διεξαγάγει επαρκή πόλεμο με πυραύλους έχει επιτρέψει πιθανότατα στις ρωσικές δυνάμεις να δημιουργήσουν σταθερές θέσεις πυροβολικού επιτρέποντας υψηλότερους και πιο σταθερούς ρυθμούς βολής.
Οι ελλείψεις πυραύλων της ουκρανικής αεροπορικής άμυνας πιθανότατα θα συνεχίσουν να περιορίζουν την ικανότητα της Ουκρανίας να διεκδικεί τον εναέριο χώρο πάνω από την Ουκρανία

Οι Ρώσοι διαλύουν με πυραύλους την Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια μεγαλύτερη σειρά πυραυλικών επιδρομών με στόχο την πόλη του Κιέβου τη νύχτα της 20ης προς 21η Μαρτίου.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν δύο βαλλιστικούς και «αεροβαλιστικούς» πυραύλους Iskander-M/KN-23/Kh-72M Kinzhal και 29 πύραυλοι κρουζ Kh-101/Kh-555 από 11 Tu-95MS από Volgodonsk, Rostov και Engels, Saratov και ότι η ουκρανική αεράμυνα και οι κινητές μονάδες πυρός κατέρριψαν τους πυραύλους πάνω από την Περιφέρεια Κιέβου.
Οι «αεροβαλιστικοί πύραυλοι» πιθανότατα αναφέρονται σε πύραυλους Kh-72M2 Kinzhal που εκτοξεύονται από τον αέρα, καθώς τα Iskander-Ms και τα βορειοκορεατικά KN-23 εκτοξεύονται από το έδαφος.
Η Στρατιωτική Διοίκηση της Πόλης του Κιέβου σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν στοχεύσει την πόλη του Κιέβου με πυραύλους τις τελευταίες 44 ημέρες.
Το ουκρανικό πρακτορείο Suspilne ανέφερε ότι οι πηγές του στο GUR δήλωσαν ότι οι ρωσικοί πυραύλοι στόχευαν θέσεις GUR.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας Patriot και άλλα συστήματα αεράμυνας που παρέχονται από τη Δύση μπορούν να καταρρίψουν ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά σημείωσε ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει επί του παρόντος αρκετά από αυτά τα συστήματα για να καλύψει άλλες περιοχές της Ουκρανίας.
Πάντως προς διάψευση των Ουκρανικών ψεμάτων… στο Κίεβο σημειώθηκαν εκρήξεις και καταστροφές σε κρίσιμες υποδομές…
Πως τώρα ενώ οι πύραυλοι καταρρίπτονται, να καταστρέφονται οι στόχοι… μόνο η Ουκρανική προπαγάνδα μπορεί να το δικαιολογήσει…

Stefanishina (Αντιπρόεδρος Ουκρανίας): Οι ΗΠΑ δεν μας θέλουν στο ΝΑΤΟ, αποτρέπουν κάθε διάλογο

Η αντιπρόεδρος της Ουκρανίας αρμόδια για την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ολοκλήρωση, Olga Stefanishina μιλώντας στο λεγόμενο forum Ασφαλείας του Κιέβου, αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ αποτρέπουν ενεργά κάθε σοβαρό διάλογο σχετικά με την πρόσκληση του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Έτσι οι συνομιλίες των Ουκρανών αξιωματούχων με τους συμμάχους του και το ΝΑΤΟ καταλήγουν στο να τους λένε «να συμπεριφέρεστε ήπια» συνέχισε η Stefanishina.
«Δεν έχουμε βρει ακόμη κανέναν μεταξύ των συμμάχων μας ή στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ με τον οποίο μπορούμε πραγματικά να μιλήσουμε για την ένταξή μας.
Στην πραγματικότητα, ολόκληρος ο διάλογος με τους συμμάχους από το ΝΑΤΟ είναι τώρα ακριβώς ως εξής: ''Παρακαλώ συμπεριφερθείτε ήρεμα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, καθώς δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το tweet του Donald Trump μετά τις εργασίες’'» σημείωσε η Stefanishina, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, οι σύνοδοι της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είναι συμβατικές καιη Ουκρανία καλείται «να μην χαλάσει την ατμόσφαιρα».
Η Stefanishina επεσήμανε ότι η Ουκρανία δεν μιλάει επί του παρόντος για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά για μια νομικά δεσμευτική πρόσκληση που θα εγγυάται την είσοδό της.
Ωστόσο, σύμφωνα με την αξιωματούχο, το Κίεβο «δεν έχει καν δει κάποιο εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ δια ζώσης προκειμένου να διεξαγάγει αυτόν τον διάλογο».
Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης κατονόμασε πρωτίστως τις ΗΠΑ και στη συνέχεια τη Γερμανία ως τους κύριους αντιπάλους στην πρόσκληση της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε για το πώς εξελίσσεται ο διάλογος με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Stefanishina είπε: «Δεν υπάρχει καθόλου διάλογος.

Olga Stefanishina: Καμία στρατιωτική βοήθεια, μόλις το 10% των κονδυλίων... για επιβίωση

Τους τελευταίους δύο μήνες, η Ουκρανία έχει λάβει μόνο το 10% των προγραμματισμένων κονδυλίων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση της υποστήριξε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Olga Stefanishina.
«Θέλω να επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι η κατάσταση είναι ήδη πολύ άσχημη...
Τους τελευταίους δύο μήνες, λάβαμε μόνο το 10% των προγραμματισμένων οικονομικών πόρων που είναι απαραίτητοι για την επιβίωση του κράτους.
Επίσης, δεν λάβαμε στρατιωτική βοήθεια, η οποία σχεδιάστηκε για σχεδόν ένα χρόνο στο πλαίσιο της μορφής «Ramstein» από περισσότερες από 50 χώρες.
Η κατάσταση είναι ήδη πολύ άσχημη» υποστήριξε η Stefanishyna μιλώντας στο Φόρουμ Ασφαλείας του Κιέβου.
Μάλιστα η Stefanishina υποστήριξε ότι μελλοντικές προβλέψεις… «δεν είναι πολύ αισιόδοξες».

Orban (Ουγγαρία): Δυτικά στρατεύματα σε 2 με 3 μήνες στην Ουκρανία

Αυτό που μερικούς μήνες πριν φαινόταν απίθανο στην Ουκρανία, στη συνέχεια γίνεται πιθανό υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Victor Orban, ο οποίος δεν απέκλεισε μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες να αναπτυχθούν δυτικά στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος.
«Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτό που πριν από δύο ή τρεις μήνες ήταν αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι θα γίνει, δύο ή τρεις μήνες αργότερα γίνεται ένα καθημερινό γεγονός.
Θυμάμαι όταν οι Γερμανοί είπαν ότι δεν ήταν έτοιμοι να στείλουν θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία και ότι θα έστελναν καλύτερο εξοπλισμό, κράνη κοκ….
Και τώρα συζητούν στη Γερμανία ότι πρέπει να μεταφέρει στην Ουκρανία τέτοια πυραυλικά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν μέχρι τη Μόσχα ή, τουλάχιστον, βαθιά μέσα στη Ρωσία» ανέφερε μιλώντας στο ουγγρικό ραδιόφωνο Kossuth ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
«Αυτό που είναι παράλογο και αδύνατο να πιστέψει κανείς σήμερα, θα γίνει πραγματικότητα σε δύο ή τρεις μήνες» είπε ο Orban.

Ramzan Kadyrov (Τσετσενία): Ο στρατός της Τσετσενίας σε πλήρη ετοιμότητα για να αποκρούσει τον στρατό του ΝΑΤΟ

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τσετσενίας θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης για να είναι σε θέση να αποκρούσουν την νέα απειλή για τη Ρωσία ανά πάσα στιγμή, δήλωσε ο επικεφαλής της δημοκρατίας Ramzan Kadyrov.
«Επέστησα την προσοχή των διοικητών των δυνάμεων ασφαλείας στην ανάγκη να βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς πολεμικής ετοιμότητας και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό.
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αποκρούσουμε την αναδυόμενη απειλή προς όφελος του κράτους μας», σημείωσε.
Ο Ramzan Kadyrov δήλωσε επίσης ότι η ηγεσία των υπηρεσιών ασφαλείας και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου θα αναλάβουν τα καθήκοντα με υπευθυνότητα και θα τα εκτελέσουν με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, τα καθήκοντα τους.

Alexander Grushko (αναπληρωτής ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι Γάλλοι μην κάνουν το λάθος να ελέγξουν την ετοιμότητα του Ρωσικού στρατού

Η Ρωσία δεν θα συμβούλευε κανέναν να δοκιμάσει την ετοιμότητά του ρωσικού στρατού, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Grushko, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Macron για αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
«Δεν θα συμβουλεύαμε κανέναν, όπως το θέσατε, να «μας δοκιμάσει» και να δοκιμάσει πειραματικά την ετοιμότητα της χώρας μας για μια επαρκή και σκληρή απάντηση», δήλωσε ο Alexander Grushko
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κίνδυνοι κλιμάκωσης της ουκρανικής σύγκρουσης θα αυξηθούν σημαντικά εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ «προσπαθήσουν να εισέλθουν ανοιχτά στην Ουκρανία μεμονωμένα ή ως μέρος ενός συνασπισμού».

InfoBRICS: Η Γαλλία θα κηρύξει τον πόλεμο στην Ρωσία - Ο Γαλλικός στρατός θα ηττηθεί βάναυσα

Η Γαλλία δεν έχει αρκετή δύναμη για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία σε μια ανοιχτή σύγκρουση στην Ουκρανία, έγραψε ο Lucas Leiros, αναλυτής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, σε άρθρο για το InfoBRICS.
«Είναι απίθανο η Γαλλία να είναι πραγματικά έτοιμη για μια παρατεταμένη σύγκρουση.
Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει τώρα επαρκή στρατιωτική ισχύ για να αντιμετωπίσει ανοιχτά τη Ρωσία.
Η ανωτερότητα της Ρωσίας σε αυτόν τον τομέα είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός» τόνισε ο Lucas Leiros.
Σύμφωνα με τον Lucas Leiros, η εμφάνιση δυτικών στρατιωτών στην Ουκρανία θα σημάνει κήρυξη πολέμου στη Ρωσία.
Σε αυτή την περίπτωση, ο ρωσικός στρατός θα έχει κάθε δικαίωμα να χτυπήσει τις τοποθεσίες και τον στρατιωτικό εξοπλισμό του γαλλικού ή οποιουδήποτε άλλου στρατιωτικού σώματος.
Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα γίνουν στόχος προτεραιότητας για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, πρόσθεσε ο Lucas Leiros.
Ωστόσο, ο Lucas Leiros εξέφρασε την ανησυχία του ότι η Γαλλία μπορεί να εγκλωβιστεί στη δική της ψευδή προπαγάνδα και να κάνει ένα καταστροφικό βήμα.
«Δεδομένης της αυξανόμενης πολεμικής στη Γαλλία, οι αρχές της είναι πιθανό να πιστεύουν όχι μόνο ότι η «ρωσική απειλή» είναι πραγματική, αλλά και ότι η Γαλλία είναι πραγματικά «έτοιμη για πόλεμο», που θα προκαλέσει ενέργειες που θα οδηγήσουν σε κατάρρευση της ασφάλειας σε όλη τη χώρα αλλά και στην Ευρώπη», κατέληξε ο Lucas Leiros

Scott Ritter (πρώην CIA): Τα γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία θα προκαλέσουν πυρηνικό πόλεμο εντός λίγων ημερών

Ένας πυρηνικός πόλεμος θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα σε λίγες μέρες εάν ο Γάλλος πρόεδρος Macron αποφασίσει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Θέλω να καταλάβουν όλοι: εάν η Γαλλία πάει μέχρι το τέλος και στείλει τα στρατεύματά της στην Ουκρανία, τότε θα μπούμε στο μονοπάτι ενός πυρηνικού πολέμου, που θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα σε λίγες μέρες», προειδοποίησε ο Scott Ritter.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin….προειδοποίησε ότι η είσοδος ευρωπαϊκού στρατεύματος στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης με κανέναν τρόπο και θα οδηγήσει μόνο σε τρομερές συνέπειες για την Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα σύστημα εξαιτίας του οποίου οι ΗΠΑ θα χάσουν την κούρσα των εξοπλισμών

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα σύστημα με το οποίο το ΝΑΤΟ δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί σε μια πιθανή κούρσα εξοπλισμών, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.
«Η Ρωσία έχει χτίσει μια στρατιωτική βιομηχανία που ξεπερνά το ΝΑΤΟ.
Είναι αστείο όταν οι άνθρωποι λένε ότι η συμμαχία επεκτείνεται: δέχτηκαν τη Φινλανδία και τη Σουηδία.
Η απάντηση της Ρωσίας σε αυτό: εντάξει, θα δημιουργήσουμε 40 νέες μεραρχίες, 12 νέες ταξιαρχίες η Ρωσία τώρα έχει ένα σύστημα μέσω του οποίου μπορούν να το κάνουν αυτό», είπε ο Ritter.
Σύμφωνα με τον ειδικό, υπάρχει ένα παραδοσιακό επιχείρημα στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι χρηματοδοτούν την Ουκρανία για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία.
Ωστόσο, δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι η Ρωσία θα ήταν ικανή για αυτό που επιδεικνύει σήμερα, είπε ο Ritter.
Ο Scott Ritter εξήγησε ότι για να δικαιολογήσει την αποτυχία των Ηνωμένων Πολιτειών να καταστρέψουν τη Ρωσία μέσω κυρώσεων και υποστήριξης στο καθεστώς της Ουκρανίας, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν ένα αγώνα εξοπλισμών…
«Ξέρετε τι θα συμβεί, ποιος θα χρεοκοπήσει;
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, επειδή η Ρωσία έχει προχωρήσει τόσο πολύ μπροστά που δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε» δήλωσε ο Scott Ritter.
Τον Νοέμβριο του 2023, μια υψηλόβαθμη ευρωπαϊκή πηγή ανέφερε ότι οι χώρες της ΕΕ είχαν προμηθεύσει στην Ουκρανία μόνο 300.000 πυρομαχικά.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η ΕΕ δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει την υπόσχεσή της για ένα εκατομμύριο πυρομαχικά μέχρι τον Μάρτιο του 2024.
Τον Ιανουάριο, το Bloomberg έγραψε ότι οι χώρες της ΕΕ θα είναι σε θέση να δώσουν στην Ουκρανία μόνο 600.000 οβίδες μέχρι τον Μάρτιο.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα αυτές οι παραδόσεις δεν είχαν πραγματοποιηθεί.

Raimund Andrzejczak (πρώην αρχηγός στρατού Πολωνίας): Πάνω από 1 εκατ οι νεκροί και τραυματίες στην Ουκρανία

Ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας, Στρατηγός Raimund Andrzejczak, δήλωσε ότι «οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πρέπει να υπολογίζονται σε εκατομμύρια και όχι σε εκατοντάδες χιλιάδες, δεν υπάρχουν εφεδρείες σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει κανένας να πολεμήσει μαζί του».
Ακόμη και για τυφλές δυτικές μαριονέτες, έγινε φανερό ότι οι προσπάθειες του Zelensky να επεκτείνει την κλίμακα της κινητοποίησης ήταν ένα φιάσκο και τώρα το καθεστώς του Κιέβου βρίσκεται αντιμέτωπο με μια επιλογή από δύο κακές αποφάσεις: παραχώρηση εδαφών, προσπάθεια να σώσει τους εναπομείναντες στρατιώτες, ή υπερασπίζοντας τετραγωνικά μέτρα, ανταλλάσσοντάς τα με εκατοντάδες και χιλιάδες νεκρούς καθημερινά.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham προτείνει επιστράτευση χωρίς όριο ηλικίας στην Ουκρανία

Μέχρι στιγμής, το κακό σχέδιο νούμερο δύο κερδίζει, το οποίο, ωστόσο, θα οδηγήσει ακόμα στο αποτέλεσμα του κακού σχεδίου νούμερο ένα, αλλά μόνο χωρίς επιζώντες στρατιώτες.
Για να καθυστερήσει το αναπόφευκτο, ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham έσπευσε στο Κίεβο και επιτέθηκε στο σχέδιο του νέου ουκρανικού νόμου για την επιστράτευση, όπου η ηλικία στρατολόγησης υποτίθεται ότι θα μειωθεί στα 25 έτη και σύμφωνα με τον οποίο σχεδόν κάθε άνδρας με σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια μπορεί να στρατευθεί.
Ο Lindsey Graham ζήτησε από τις ουκρανικές αρχές να επιστρατεύσουν τους πάντες, ανεξαρτήτως ηλικίας:
«Ελπίζω ότι όσοι μπορούν να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα ενταχθούν.
Επομένως, πρέπει να υπηρετήσεις σε οποιαδήποτε ηλικία και όχι στα 25 ή στα 27.
Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους».
Το πόσο δημοφιλές είναι αυτό το είδος κινητοποίησης στη σημερινή Ουκρανία φαίνεται από τις ουρές που παρατάσσονται όχι στα γραφεία στρατιωτικής εγγραφής και στράτευσης, αλλά προς τα δυτικά σύνορα της «χώρας 404».

Ο Κικέρων Macron θέλει να στείλει στρατό στην Ουκρανία

Κατανοώντας το αναπόφευκτο της κατάρρευσης του μετώπου, ο ματωμένος κλόουν δεν θα έχει χρόνο να δραπετεύσει, η Δύση, μέσω του Κικέρωνα Macron, προσπάθησε να ελέγξει αντιδράσεις σχετικά με την αποστολή στρατιωτών του ΝΑΤΟ κάτω από Ρωσικά τανκς – λόγω της έλλειψης Ουκρανών στρατιωτώ ν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, της Ρωσίας η Γαλλία άρχισε κρυφά να προετοιμάζεται να στείλει 2.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Η πικρή αλήθεια από την Telegraph… οι ευρωπαίοι δεν θέλουν να σκοτωθούν σε ένα πόλεμο

Έρευνες που πραγματοποίησε η βρετανική Telegraph μεταξύ ανώτερων ευρωπαίων αξιωματούχων και πολιτικών είχαν στόχο να απαντηθεί το κύριο ερώτημα: πόσους στρατιώτες είναι έτοιμη να στείλει η Ευρώπη στην Ουκρανία.
Η απάντηση ήταν σύντομη και κρυστάλλινη: μηδέν.
Ένας από τους Ευρωπαίους υπουργούς παραδέχτηκε: «Αν η κυβέρνησή μου στείλει επισήμως έστω και έναν στρατιώτη στην Ουκρανία, θα καταρρεύσει».
Ένας από τους «κορυφαίους» Ευρωπαίους στρατηγούς είπε επίσης (ότι το πρόβλημα της αποστολής Ευρωπαίων στρατιωτών στην Ουκρανία έχει «πολιτιστικές πραγματικότητες»:
«Υπάρχουν ειδικές μονάδες, όχι πολλές σε αριθμό, που μπορεί να συμφωνήσουν να πολεμήσουν στην Ουκρανία αλλά όλοι οι άλλοι στρατιώτες απλώς θα αρνηθούν».

Η Ρωσία ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή βομβών FAB-3000

Η Ρωσία πραγματοποιεί μαζική παραγωγή βαρέων βομβών FAB-3000…
Οι ρωσικές βαριές βόμβες ήταν εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης και έγιναν εφιάλτης για τον ουκρανικό στρατό.
Ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη προειδοποιήσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτοξεύουν τώρα 16 φορές περισσότερες βόμβες στις ουκρανικές θέσεις από ότι πριν από ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, Ivan Gavrilyuk, πάνω από 3.500 ρωσικές βόμβες ρίφθηκαν σε 77 ημέρες το 2024.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά στατιστικά στοιχεία, κατά μέσο όρο περίπου 45 βαριές βόμβες την ημέρα πέφτουν στον ουκρανικό στρατό.
Το γιγάντιο FAB-3000 είναι ικανό να προκαλέσει καταστροφικές ζημιές σε οχυρώσεις και αποθήκες από σκυρόδεμα των Ουκρανών.
Προς το παρόν, δεν είναι σαφές με ποιες ενότητες καθολικού σχεδιασμού και διόρθωσης θα είναι εξοπλισμένες οι τεράστιες βόμβες, καθώς και με ποια αεροσκάφη θα τις μεταφέρουν.

Luhansk_Battle_Map_Draft_March_21_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_21_2024.png


West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_March_21_2024.png

21march2024_Ukraine_Avdiivka_map.jpg
Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_March_21_2024.png

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη