Φιάσκο ΝΑΤΟ - Απέτυχε να κρύψει τα φέρετρα με τους νεκρούς μισθοφόρους που φεύγουν από την Ουκρανία - «Μίλησαν» τα πτώματα των Γάλλων


Οι μακάβριες πτήσεις μεταφοράς των νεκρών από την Πολωνία στη Γαλλία επιβεβαιώνει τους θανάτους των μισθοφόρων της Λεγεώνας των Ξένων στο Slavyansk.

Εν μέσω  ισχυρισμών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ για την ετοιμότητά τους να αναπτύξουν περισσότερους «στρατιωτικούς εκπαιδευτές» στην Ουκρανία, φέρετρα με στρατιωτικούς της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ήδη πετούν πίσω από τη χώρα που έχει καταρρεύσει από τον πόλεμο.
Την περασμένη εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πολυάριθμα χτυπήματα ακριβείας σε ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης χειριστών UAV, προσωρινές βάσεις ανάπτυξης στρατιωτικών των ουκρανικών δυνάμεων, εθνικιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς και ξένους μισθοφόρους.
«Από τις 13 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου 2024, ως απάντηση στις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να πλήξει τις ρωσικές ενεργειακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, η Ρωσία πραγματοποίησε 34 μαζικά πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας από τον αέρα και τη θάλασσα, καθώς και drones.
Από τις επιθέσεις επλήγησαν: ενεργειακές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, η σιδηροδρομική υποδομή της Ουκρανίας, θέσεις αεράμυνας, οπλοστάσια και δεξαμενές καυσίμων για τον στρατό», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Μίλησαν» τα πτώματα των Γάλλων της Λεγεώνας των Ξένων

Τα κύματα επιθέσεων στις εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση του ουκρανικού και ξένου στρατού ήρθαν μετά τις αναφορές για την ανάπτυξη της πρώτης ομάδας του γαλλικού στρατού κοντά στα ουκρανικά μέτωπα, πιθανώς στην πόλη Slavyansk.
Μετά από μια σειρά από μαζικά ρωσικά χτυπήματα στην πόλη, διάφορες ανεπίσημες πηγές υπέθεσαν ότι στόχος ήταν οι Γάλλοι στρατιωτικοί.
Σύμφωνα με δυτικά στρατιωτικά κανάλια, τα χτυπήματα σκότωσαν περίπου 40 στρατιώτες και τραυματίστηκαν περίπου 300 άλλοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα από τα θύματα ήταν μέλη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.
Τα νοσοκομεία στην πόλη Slavyansk δεν μπορούσαν να παράσχουν την απαραίτητη περίθαλψη σε τόσα πολλά θύματα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο Ουκρανοί και ξένοι μαχητές απομακρύνθηκαν επειγόντως προς το Pavlograd.

Το χτύπημα στο Dnepropetrovsk

Στις 19 Απριλίου, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικές επιδρομές στην πίσω πόλη του Dnepropetrovsk.
Στους στόχους βρισκόταν ένα ξενοδοχείο κοντά στο τοπικό στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν τα κεντρικά γραφεία του ουκρανικού στρατού στο ξενοδοχείο.
Το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες, αξιωματικοί και ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Οι μακάβριες πτήσεις

Αμέσως μετά από μια σειρά από τα αναφερόμενα χτυπήματα στον ξένο στρατό στην Ουκρανία, ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ξένων αεροσκαφών εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Rzeszow στην Πολωνία.
Τα κράτη του ΝΑΤΟ επιχείρησαν να εκκενώσουν βιαστικά τα πτώματα των νεκρών και των τραυματιών.
Στις 20 Απριλίου, το Flightradar24 έδειξε μια πτήση από τη Γαλλία να προσγειώνεται στην αεροπορική βάση αμέσως μετά την απογείωση ενός βρετανικού A330MRTT.
Το γαλλικό αεροσκάφος κατευθυνόταν στη γαλλική πόλη Chateauroux, όπου, σύμφωνα με Γάλλους στρατιώτες, «το τοπικό αεροδρόμιο είναι εξοπλισμένο με ένα τεράστιο υπόστεγο όπου μπορεί να φορτωθεί και να ξεφορτωθεί οτιδήποτε, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

1_656.JPG


2_470.JPG
Η πόλη διαθέτει επίσης ένα σύγχρονο νοσοκομειακό κέντρο, το Chateauroux-Le Blanc, το οποίο μπορεί να παρέχει θεραπεία στους τραυματίες χωρίς να διακινδυνεύει να τραβήξει την προσοχή του Τύπου».
Η γαλλική ηγεσία, καθώς και οι ομόλογοί τους από άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, ήλπιζαν να πραγματοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους στην Ουκρανία κρυφά, αλλά αποτυγχάνουν.
Αυτό απέχει πολύ από τις πρώτες υποτιθέμενες εκκενώσεις των τραυματιών στρατιωτικών του ΝΑΤΟ που αναφέρθηκαν στο Πολωνικό συνοριακό αεροδρόμιο Rzeszow.
Η στρατιωτική εγκατάσταση χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία. αλλά η αυξημένη δραστηριότητα ξένων αεροσκαφών αμέσως μετά τα ακριβή ρωσικά χτυπήματα στις κρυψώνες των «στρατιωτικών εκπαιδευτών» του ΝΑΤΟ εγείρουν πολλές υποψίες ότι το φορτίο του αεροσκάφους ήταν φέρετρα και τραυματίες αντί για πυρομαχικά και ανθρωπιστική βοήθεια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη