«Στάχτη» έγιναν Ολλανδοί, Ισπανοί και Τσέχοι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ στο Λβιβ από τους υπερηχητικούς Kinzhal!


Η Ρωσία ανακοίνωσε την επιτυχημένη καταστροφή ενός κρυφού κέντρου διοίκησης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Με τη χρήση ρωσικών πυραύλων "Kinzhal", το κέντρο διοίκησης, που φέρεται να φιλοξενούσε προσωπικό του ΝΑΤΟ, καταστράφηκε εντελώς, μετατρέποντάς το σε έναν τεράστιο κρατήρα γεμάτο καπνό.

Οι ρωσικές επιθέσεις στο κέντρο διοίκησης και εκπαίδευσης στο Υάβοριβ έκαναν αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες αξιωματούχους του ΝΑΤΟ. Περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιστατικό αναμένονται να ανακοινωθούν σύντομα, ενώ η κατάσταση προκαλεί ανησυχία για την εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή.

Η ρωσική Αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση με υπερηχητικά βλήματα Kinzhal κατά ενός υπόγειου κέντρου διοίκησης της ουκρανικής Αεροπορίας στο Γιαβορίβ

Με τη χρήση υπερηχητικών βλημάτων Kinzhal, ένα υπόγειο κέντρο διοίκησης της ουκρανικής Αεροπορίας καταστράφηκε πλήρως. Η επίθεση αυτή κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες  εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ, που βρίσκονταν εκεί για να υποστηρίξουν την εκπαίδευση του ουκρανικού προσωπικού. Οι εκπαιδευτές από χώρες όπως η Ολλανδία, η Τσεχία και η Ισπανία βίωσαν την τραγωδία αυτή με βαριά καρδιά, καθώς η επίθεση οδήγησε σε ανείπωτη απώλεια ζωής. Αυτό το γεγονός επιφέρει έναν εκ των πιο σκοτεινών και δυσάρεστων κεφαλαίων στο ουκρανικό πρόσωπο, ενώ προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για την εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή.

Η επίθεση στο Λβιβ της Ουκρανίας προκάλεσε τον θάνατο 179 στρατιωτικών και τραυμάτισε σοβαρά άλλους 201, σύμφωνα με ανακοίνωση ρωσικών αξιωματούχων. Οι απώλειες συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Οι τραυματίες εκτοπίστηκαν άμεσα προς ιατρική περίθαλψη στη Γερμανία και την Πολωνία, ενώ ακόμα πολλοί αγνοούνται κάτω από τα ερείπια. Το περιστατικό προκαλεί θλίψη και ανησυχία σε διεθνές επίπεδο και αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις και εξελίξεις.

Το κατεστραμμένο υπόγειο κέντρο περιλάμβανε τρεις αίθουσες που επικοινωνούσαν μεταξύ τους από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι οποίες στέγαζαν  το διοικητήριο της Ουκρανικής Αεροπορίας, ένα εκπαιδευτικό κέντρο και στρατώνες για αρκετές εκατοντάδες άτομα.

Μετά την αρχική του καταστροφή τον Μάρτιο του 2022, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης, δημιουργώντας ένα «Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και της Διεθνούς Ασφάλειας» που προοριζόταν  να φιλοξενήσει εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ.

Η εγκατάσταση φιλοξενούσε  ουκρανικά πληρώματα και οργάνωνε εκπαιδευτικές πτήσεις σε συντονισμό με το κέντρο ελέγχου του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη